MPSVR predstavilo svoje podcasty o trhu práce, zverejnili prvé tri

NETKY.SK • 12 Február 2023, 13:00 • 2 min
MPSVR predstavilo svoje podcasty o trhu práce, zverejnili prvé tri

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR predstavilo sériu desiatich podcastov o trhu práce. Zverejnili zatiaľ prvé tri. V stredu o tom informovala hovorkyňa MPSVR Kristína Korenková.

slovakia

left justify in out

Doplnila, že zástupcovia sektorových rád v rozhovoroch prezentujú zistenia expertov z národného projektu Sektorovo riadenými inováciami k efektívnemu trhu práce v SR. O zámeroch tohto projektu hovorí v prvom podcaste štátny tajomník MPSVR Juraj Káčer. Sektorové rady sú dobrovoľné nezávislé profesijné združenia odborníkov, ktoré zisťujú potreby trhu práce v jednotlivých oblastiach hospodárstva. Rezort práce uviedol, že poslucháči jeho podcastov sa dozvedia, ako sa vyvíja pracovný trh a aký je súčasný aj budúci vzťah medzi ponukou a dopytom v odvetviach hospodárstva.

 

Odborníci v podcastoch diskutujú aj o súčasných problémoch či príležitostiach na trhu práce a formulujú odporúčania pre jeho stabilizáciu. Hostia v jednotlivých epizódach priblížia vývoj pracovného trhu v konkrétnych oblastiach hospodárstva. Poslucháči sa napríklad dozvedia, ktoré povolania majú budúcnosť a ktoré, naopak, vplyvom inovácií zaniknú, aké pracovné pozície vznikajú v dôsledku energetickej krízy, či je prebytok vysokoškolákov na trhu len mýtom alebo faktom, kedy si už auto na spaľovací motor nebude možné kúpiť a ako to ovplyvní pracovnú silu v autopriemysle, spresnila hovorkyňa.

 

Témy podcastových epizód sú okrem spomínaného trhu práce a vzdelávania, energetickej krízy a automobilového priemyslu aj potravinárstvo, napríklad jeho sebestačnosť, gastrosektor, železničná doprava, rôznorodosť kultúry, drevo a lesy a zdravotníctvo. Ministerstvo práce bude podcasty uverejňovať vo februári na svojej webovej stránke postupne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies