Účasť na bajkalskom fóre by sa stala pre Slovákov dobrou skúsenosťou

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 07:22 • 2 min
Účasť na bajkalskom fóre by sa stala pre Slovákov dobrou skúsenosťou

Účasť na bajkalskom fóre by sa stala pre Slovákov dobrou skúsenosťou

slovakia

left justify in out

Účasť slovenskej delegácie na Bajkalskom ekonomickom fóre (BEF) by bola reálnym mechanizmom v oblasti regionálnej spolupráce medzi Slovenskom a Ruskou federáciou (RF). Pre TASR to povedal predseda Rady federácie, hornej komory ruského parlamentu, Sergej Mironov počas pracovnej návštevy Slovenska, ktorú uskutočnil 3.-4. mája.
      V dňoch 12.-14. septembra tohto roku v Irkutsku je naplánované VII. BEF zamerané na rozvoj lesníctva. Organizátori očakávajú v tomto roku 750 účastníkov. V roku 2010 sa na fóre zúčastnilo 35 subjektov RF a 17 zahraničných delegácií, napríklad aj z Číny, Japonska, Kórejskej republiky, Kazachstanu, ale i z Francúzska či Poľska.
      Na pôde Univerzity Komenského v Bratislave Mironov vyzdvihol, že na Bajkalskom ekonomickom fóre bývajú zastúpené všetky oblasti Sibíri a Ďalekého východu, ale aj európskej časti Ruska. Každý región sa prezentuje svojimi obchodnými aktivitami, hľadá to, čo chce kúpiť. Pre podnikateľov a členov parlamentu Slovenska by to bola dobrá skúsenosť, mali by možnosť získať informácie z prvej ruky a účasť na BEF by sa stala dobrým nástrojom na nadviazanie vzťahov a spolupráce medzi krajmi Slovenska a Ruska, uviedol Mironov.
      BEF sa považuje za jedno z najväčších obchodných podujatí Ruska, zohráva kľúčovú úlohu v ekonomickom a politickom živote regiónov Sibíri a Ďalekého východu. Od roku 2000 sa stalo miestom stretnutia predstaviteľov elity ruskej obchodnej sféry i podnikateľov zo zahraničia.
      Organizátormi Bajkalského ekonomického fóra sú Rada federácie Federálneho zhromaždenia RF, Ministerstvo regionálneho rozvoja RF, Ministerstvo hospodárskeho rozvoja a obchodu RF a administratíva Irkutskej oblasti. Koná sa každé dva roky v Irkutsku, prvé sa uskutočnilo v roku 2000.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies