U. S. Steel Košice je na Slovensku už desať rokov

NETKY.SK • 24 November 2010, 12:48 • 2 min
U. S. Steel Košice je na Slovensku už desať rokov

U. S. Steel Košice je na Slovensku už desať rokov

slovakia

left justify in out

U. S. Steel Košice dnes oslavuje 10. výročie  podnikania na Slovensku. Presne v tento deň pred desiatimi rokmi bola v Košiciach založená prvá európska prevádzka spoločnosti United States Steel. Po desiatich rokoch sa spoločnosti končia daňové prázdniny. V médiách sa objavili nepotvrdené špekulácie, že by to mohlo znamenať znižovanie počtu zamestnancov, či dokonca predaj a odchod americkej firmy zo Slovenska. „Daňové prázdniny pre nás fakticky skončili už pred dvoma rokmi. Pre nás je to už história. Počas celých desiatich rokov spoločnosť dokázala a to aj v čase krízy a stále dokazuje, že sa správala zodpovedne a aj v budúcnosti sa bude správať zodpovedne,“ reagoval na to hovorca spoločnosti Ján Bača.
      V akvizičnej zmluve sa spoločnosť zaviazala počas desiatich rokov preinvestovať 700 miliónov amerických dolárov s cieľom zabezpečiť vysokú kvalitu produktov, ochranu životného prostredia a rozvoj infraštruktúry. Tento záväzok firma podľa Baču splnila už v roku 2006 a do konca roka 2010 svoje pôvodné plány vysoko prekročila. Medzi najväčšie projekty patrila výstavba vákuovacej stanice v oceliarni č. 1  v roku 2002, novej kontinuálnej žíharne a pocínovacej linky č. 2 v roku 2003, vybudovanie dynamo linky č. 3 v roku 2004 a žiarovo - pozinkovacej linky č. 3 v roku 2007.
      Prevzatie bývalých železiarní v Košiciach spoločnosťou U. S. Steel prinieslo podľa hovorcu aj zásadnú zmenu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ktorá sa stala najväčšou prioritou. „Vďaka permanentnému úsiliu zamestnancov a manažérov sa podarilo dosiahnuť pokles počtu všetkých úrazov o 91 percent. Všade sa prísne dodržiavajú zásady bezpečnej práce a nie sú tolerované žiadne prejavy riskantného správania,“ uviedol Ján Bača, podľa ktorého spoločnosť v tejto oblasti aj veľa investuje.
      Podľa hovorcu ďalším zo základných firemných princípov je podnikanie zamerané na ochranu životného prostredia, ktoré je v súlade s medzinárodnou environmentálnou normou ISO 14001, ako aj so slovenskými a európskymi právnymi normami. „Počas desiatich rokov firma zvyšovala ekologické povedomie svojich zamestnancov a realizovala približne 50 projektov na ochranu životného prostredia. Medzi najvýznamnejšie patrili primárne a sekundárne odprášenie v oceliarni 1 a 2, odprášenie spekacích pásov, hermetické utesnenie prevádzky Chémia v divíznom závode Koksovňa, odprášenie odlievarne na vysokej peci č. 1 a odsírenie koksárenského plynu,“ konkretizoval Ján Bača.
      Firma takisto podľa neho podporuje komunitu a región, v ktorom pôsobí a kde žijú aj jej zamestnanci a partneri. Zameriava sa najmä na oblasť vzdelávania, sociálnej a zdravotnej starostlivosti, kultúry a športu. Hutnícka spoločnosť prišla aj s vlastným programom zvyšovania rovnosti príležitostí, ktorý sa zameriava najmä na rómsku komunitu, ako aj na zdravotne či sociálne znevýhodnené deti a dospelých. „Firma rozvíja spoluprácu aj s ďalšími veľkými firmami v regióne so zámerom podporiť projekt Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 a zabezpečiť jeho udržateľnosť aj v budúcnosti,“ dodal hovorca spoločnosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies