Už druhýkrát v tomto týždni sa stretne s poľským partnerom D. Tuskom

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:14 • 2 min
Už druhýkrát v tomto týždni sa stretne s poľským partnerom D. Tuskom

Už druhýkrát v tomto týždni sa stretne s poľským partnerom D. Tuskom

slovakia

left justify in out

Premiérka Iveta Radičová sa už druhýkrát v tomto týždni stretne so svojím poľským partnerom Donaldom Tuskom. Stane sa tak v piatok 23. júla počas jej jednodňovej pracovnej návštevy vo Varšave.
      Štátnici budú diskutovať o vzájomných vzťahoch, bilaterálnej ekonomickej spolupráci a možnostiach ich ďalšieho zintenzívnenia. Dotknú sa tiež aktuálnych otázok zahraničnopolitického diania.
      Slovenská šéfka exekutívy sa taktiež stretne s guvernérom Národnej banky Poľskej republiky Marekom Belkom. Témou ich rozhovoru budú slovenské skúsenosti so zavedením eura, ako i ekonomická spolupráca.
      Naplánované má aj rokovanie s predsedom Sejmu a zastupujúcim poľským prezidentom Grzegorzom Schetynom. Ten sa stal šéfom Sejmu po tom, ako z tejto funkcie odstúpila budúca hlava štátu Bronislaw Komorowski. Schetyna disponuje až do prevzatia svojho úradu Komorowským prezidentskými právomocami.
      Tusk s Radičovou sa spoločne stretli v utorok 19. júla v Budapešti na summite predsedov vlád Vyšehradskej štvorky. SR tam preberalo ročné predsedníctvo v tomto zoskupení od Maďarska.
      Úplne prvá pracovná cesta Radičovej od jej vymenovania do funkcie premiérky smerovala 12. až 13. júla do Bruselu. Spolu s ministrom financií Ivanom Miklošom tam rokovali o podmienkach slovenskej pomoci Grécku a tiež o zapojení sa SR do európskeho garančného mechanizmu.
      Zo zahraničných štátnikov prijala ako prvého zahraničného štátnika svojho českého náprotivka Petra Nečasa. Od neho prijala pozvanie na oficiálnu návštevu ČR, konkrétny termín ešte nie je známy.

Zdroj. TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies