Tymošenkovej právnika obvinili z domáceho násilia

NETKY.SK • 3 Január 2014, 13:08 • 2 min
Tymošenkovej právnika obvinili z domáceho násilia

KYJEV - Ukrajinský súd v piatok pojednával v prípade obvinenia právnika expremiérky Julije Tymošenkovej z domáceho násilia.

slovakia

left justify in out

Serhija Vlasenka obvinila jeho bývalá manželka v čase, keď sa Ukrajina rozhodla nepodpísať s Európskou úniou kľúčové integračné dohody. Polícia ho vypočula a zadržala v novembri a na slobodu sa dostal po zaplatení kaucie vo výške 2000 eur, nesmie však opustiť Kyjev. Má povolené len cesty do Charkova, kde väznia jeho klientku Tymošenkovú. Súd v piatok odložil pojednávanie na 10. januára pre neprítomnosť Vlasenkovho obhajcu. Pred budovou súdu sa zhromaždilo niekoľko desiatok protestujúcich, ktorí tvrdia, že aj tento prípad je politicky motivovaný a súvisí s perzekúciou Tymošenkovej. Vlasenko obvinenia z domáceho násilia, ktorého sa mal dopustiť v roku 2008, popiera ako "absolútnu lož".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies