Twisted Sister napokon vystúpia na Topfeste

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:52 • 2 min
Twisted Sister napokon vystúpia na Topfeste

BRATISLAVA - Americká kapela Twisted Sister napokon vystúpi na Topfeste, ktorý sa bude konať od 26. do 28. júna na letisku v Piešťanoch. Koncert jedného z headlinerov ohrozilo nedávne úmrtie bubeníka formácie A.J. Pera.

slovakia

left justify in out

Toho nahradí niekdajší člen zoskupenia Dream Theater Mike Portnoy. "Veľmi nás zasiahla správa o úmrtí A. J. Pera, ktorý s Twisted Sister dlhé roky bavil ľudí na pódiu a nevedeli sme, ako sa s tým zvyšok skupiny vyrovná. Napokon sme dostali vyjadrenie, že k nám prídu a na koncert sa tešia. Aj to svedčí o tom, že ide o skutočnú legendu a my sme radi, že sa na Topfeste napokon predstavia," povedal za organizátorov podujatia Dušan Drobný.


Kapela tento rok odohrá aj koncerty na poctu zosnulému bubeníkovi. Prvý sa bude konať 30. mája v Las Vegas a vznikne z neho CD aj DVD. Druhé vystúpenie sa uskutoční 13. júna v Sayreville v New Jersey. Zoskupenie taktiež potvrdilo, že na budúci rok vyrazí na rozlúčkové turné s názvom Forty and Fuck It, počas ktorého zároveň oslávia 40 rokov na scéne. Počas série koncertov sa predstavia aj Dee Snider (spev), Jay Jay French (gitara), Eddie Ojeda (gitara) a Mark Mendoza (basgitara).
Účasť na Topfeste už potvrdili aj Arch Enemy, Within Temptation, The Exploited, Stratovarius, Hollywood Undead, Kryštof, Support Lesbiens, Tublatanka, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Korben Dallas, Zoči voči alebo Smola a hrušky. Pod hlavičkou festivalu sa bude konať aj koncert českej kapely Kabát, ktorá vystúpi 31. mája tiež na piešťanskom letisku.


Kapela Twisted Sister pochádza z New Yorku a kariéru odštartovala v roku 1972 ešte pod názvom Silver Star. Prvý album Under the Blade vydala o desať rokov neskôr. Následne ponúkli radové počiny You Can't Stop Rock 'n' Roll (1983), Stay Hungry (1984), Come Out and Play (1985) a Love Is for Suckers (1987). Koncom 80. rokov sa odmlčali, pričom ďalšiu štúdiovku Still Hungry vydali až v roku 2004. Po nej ešte nasledoval album A Twisted Christmas (2006). Na konte majú aj niekoľko kompilácií či koncertných záznamov a tiež single ako We're Not Gonna Take It, I Wanna Rock či Leader of the Pack. Hudobníkov, ktorí sa dostali do povedomia aj vďaka kostýmom či make-upu, zaradila televízia VH1 v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov na 73. miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies