Ivan Korčok odsúdil aktivity, ktoré mali poškodiť bezpečnosť Českej republiky

NETKY.SK • 18 Apríl 2021, 12:20 • 2 min
Ivan Korčok odsúdil aktivity, ktoré mali poškodiť bezpečnosť Českej republiky

SLOVENSKO - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok podporil Česko. Odsúdil „podvratné aktivity namierené na bezpečnosť Českej republiky“.

slovakia

left justify in out

Ivan Korčok podporil Českú republiku, ktorú označil za najbližšieho suseda a spojenca Slovenska. Reagoval tak na mimoriadnu tlačovú konferenciu českého premiéra Andreja Babiša a ministra vnútra a Jana Hamáčka zo 17. apríla, na ktorej oznámili vyhostenie 18 ruských diplomatov.  „Musíme ďalej posilňovať našu spoluprácu a odolnosť, aby sme zaistili bezpečnosť našich občanov,“ uviedol Korčok na sociálnej sieti.

 

Súvisiaci článok: Česko vyhostí 18 ruských diplomatov, pretože sú dôstojníkmi tajných služieb

 

Vyjadril sa, že telefonoval s Janom Hamáčkom. "Tlmočil som mu podporu pre diplomatické kroky a všetky opatrenia na zaručenie bezpečnosti občanov Českej republiky v súvislosti so zisteniami okolností výbuchu v muničnom sklade vo Vrbeticiach v roku 2014. Tieto udalosti potvrdzujú dlhodobé zistenia našich spravodajských služieb, že aj naše krajiny sú cieľom operácií zameraných proti ich bezpečnosti a stabilite," napísal Korčok.

Zároveň uviedol, že svoju podporu Českej republike vyjadrí aj osobne v pondelok 19. apríla na rokovaní ministrov zahraničných vecí Európskej únie. Plánuje vyzdvihnúť i význam spolupráce spojeneckých spravodajských služieb. Tie majú podľa neho kľúčovú úlohu pri zaručení vnútornej bezpečnosti a ochrane aj slovenských štátnych záujmov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies