Serie A: V hektickom závere milánske AC zdolalo Atalantu

NETKY.SK • 4 Október 2021, 09:32 • 2 min
Serie A: V hektickom závere milánske AC zdolalo Atalantu

BERGAMO – Šlágrom 7. kola talianskej ligy bol súboj medzi domácou Atalantou a milánskym AC. Rossonerri zvládli zápas lepšie a zvíťazili 3:2.

slovakia

left justify in out

AC viedlo už po 30 sekundách!

Milánčania si zaspomínali na rýchly gól z minulej sezóny proti Sassuolu, tentoraz sa po šikovnej prihrávke presadil kapitán AC Davide Calábria. Sviatočný strelec si nabehol za obranu a aj s pomocou brankára Mussa poslal hostí do vedenia 1:0.

 

 

Atalanta sa postupne dostávala do hry, prvú šancu si vytvoril útočník Duván Zapata. Šikovne sa presadil okolo Kjaera, ale jeho strelu zlikvidoval Maignan. Brankár AC vytiahol ďalší pohotový zákrok, keď zneškodnil tvrdú hlavičku Zapatu

 

AC zakončilo prvý polčas tak, ako ho aj začalo; klzký terén dopomohol k chybe domáceho kapitána Freulera a jeho zaváhanie využila mladá talianska hviezda Sandro Tonali. Tonali sa po nevýraznej minulej sezóne prebudil v drese AC a pomaly sa stáva oporou milánskeho klubu.

 

 

Miláno pokračovalo v dobrom výkone a Saelemakers mohol zvýšiť na 3:0. Jeho hlavičku famózne zlikvidoval Musso. Ďalšiu akciu rozbehlo AC v 78. minúte, Hernandéz perfekte potiahol akciu a našiel na hrane šestnástky Rafaela Leaa a ten nádhernou strelou do šibenice zvýšil na 3:0.

 

Už to vyzeralo na pokojný koniec zápasu, no po ruke Juniora Messiasa nariadil rozhodca pokutový kop. Ten nekompromisne premenil a znížil na 1:3.

 

Atalanta sa v nadstavenom čase dostala do ďalšej šance. Zapata vybojoval loptu pred šestnástkou AC a poslal prízemnú prihrávku, ktorá prešla cez celú obranu AC. K lopte sa dostal bývalý hráč AC Mario Pašalič a zrazu to bolo 2:3.

 

Atalante sa už vyrovnať nepodarilo a AC dorovalo svoj najlepší začiatok sezóny od roku 2003/2004. Vtedy viedol slávne mužstvo legendárny kouč Carlo Ancelotti.

 

 

Locatelli spasil Juventus, Džeko naštartoval comeback Interu

Turínske derby rozhodol jeden jediný gól. Majster Európy Locatelli zažil jeden z najlepších víkendov svojho života. V sobotu sa v 86. minúte stal hrdinom turínskeho derby. V nedeľu sa zasnúbil so svojou priateľkou, s ktorou čaká aj svoje prvé dieťa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 433 (@433)

 

Milanovi Škriniarovi a jeho Interu sa podarilo vybojovať veľmi náročne víťazstvo nad šikovným Sassuolom. Sassuolo odohralo výborný zápas a dokonca sa zaslúžene ujalo vedenia. Po faule Škriniara sa z 11 metrov presadil kapitán Berardi.

 

Inter poslal do hry veterána Džeka a jeho nástup na ihrisko sa nakonec stal kľúčovým. Po priam dokonalej prihrávke Perišiča vyrovnal Džeko na 1:1. Víťazný gól Interu skóroval Lautaro Martinéz, ktorý sa rovnako ako Berardi z 11 metrov nepomýlil.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies