Tusk označil Mayovej prejav o brexite za realistický

NETKY.SK • 17 Január 2017, 18:22 • 2 min
Tusk označil Mayovej prejav o brexite za realistický

BRUSEL - Predseda Európskej rady Donald Tusk označil za "realistický" dnešný prejav britskej premiérky Theresy Mayovej o podobe rokovaní o brexite.

slovakia

left justify in out

"Je to smutný proces, surrealistické obdobie, ale aspoň oveľa realistickejší oznam o brexite," uviedol Tusk na svojom účte na Twitteri po vystúpení Mayovej.

 

Zvyšok 27-člennej Európskej únie je však podľa neho "jednotný" a pripravený na rokovania s Britániou, len čo Londýn oficiálne aktivuje článok 50. Lisabonskej zmluvy.

 

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker sa zatiaľ k Mayovej vyhláseniu o "tvrdom brexite" nevyjadril. Jeho hovorca Maegaritis Schinas počas stretnutia s novinármi v Štrasburgu upozornil, že šéf exekutívy EÚ bol o obsahu tohto vystúpenia informovaný.

 

"Odpovieme na otázky a na konkrétne pozície Spojeného kráľovstva okamžite po tom, ako dôjde k spusteniu článku 50," spresnil pozíciu Juckera jeho hovorca, podľa ktorého je šéf eurokomisie "v neustálom kontakte" s britskou premiérkou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies