Turistov do USA majú prilákať aj miesta bojov Severu proti Juhu

NETKY.SK • 21 Marec 2011, 08:19 • 2 min
Turistov do USA majú prilákať aj miesta bojov Severu proti Juhu

Turistov do USA majú prilákať aj miesta bojov Severu proti Juhu

slovakia

left justify in out

img

Dôležitou súčasťou ekonomiky amerického štátu Severná Karolína je kreatívny priemysel. Pracuje v ňom takmer 300.000 ľudí, pričom trhová hodnota jeho produktov a služieb je 4 miliardy USD (2,8 miliardy eur). Povedala pre TASR Vicki Vitelliová z North Carolina Department of Cultural Resources.
      "Významnou súčasťou kreatívneho priemyslu sú kultúrne aktivity. Ročne do nich investujeme 10 miliónov USD, z toho desatina pochádza z federálneho rozpočtu," priblížila Vitelliová. Časť z týchto grantov sa orientuje aj na podporu cestovného ruchu, predovšetkým kultúrneho turizmu. "Chceme upriamiť pozornosť návštevníkov na zaujímavé miesta, ktoré formovali americkú literatúru. Preto sme vytvorili hudobné a literárne cesty, kde môžu navštíviť desiatky miest spojených s kultúrou," dodala Vitelliová.
      Severná Karolína je štát s bohatou históriou, čo je rovnako zaujímavá oblasť pre rozvoj turizmu. V západnej časti štátu stále žijú príslušníci indiánskeho kmeňa Čerokí a turisti môžu navštíviť miesta spojené s dejinami ich bojov s prisťahovalcami. Severná Karolína má významné postavenie aj v histórií občianskej vojny Severu proti Juhu. Na jej území sa odohrali desiatky bitiek a zaznel aj posledný výstrel vojny spojený s kapituláciou vojakov Konfederácie.
      "Tento štát bol pre Juh veľmi dôležitým zásobovacím miestom. Najmä pre produkciu zbraní, potravín a vďaka prístavom, kam prúdili zásoby z Európy. Tieto historické lokality ako Plymouth, Fayetteville, či Bennett Place sú súčasťou historickej cesty občianskej vojny a turisti si ich veľmi obľúbili," konštatovala Vitelliová.
      V súčasnosti sa pripravuje otvorenie ďalšej turistickej cesty, zameranej na afroamerickú kultúru. "Našim cieľom je nasmerovať turistov hlavne do východnej časti štátu, ktorú zatiaľ príliš neobjavili," uzavrela Vitelliová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies