Turisti privítali letnú sezónu Bojnickým letným slnovratom

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 13:30 • 2 min
Turisti privítali letnú sezónu Bojnickým letným slnovratom

BOJNICE - Tanečné a spevácke vystúpenia, zapaľovanie jánskych ohňov, ochutnávku regionálnych špecialít, ohňovú šou, ale i oficiálne uvedenie dvojice turistických publikácií o hornej Nitre ponúkol program Bojnického letného slnovratu. Zámerom v poradí druhého ročníka podujatia Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) región horná Nitra-Bojnice, ktoré sa konalo v sobotu (18.6.) v centre Bojníc, bola propagácia turizmu na hornej Nitre.

slovakia

left justify in out

"Hlavným cieľom Bojnického letného slnovratu je takým razantným spôsobom otvoriť letnú sezónu a prilákať čo najviac ľudí do Bojníc. Pretože chceme, aby návštevníci nielen mali pocit, že sa tu v tomto meste dá veľmi pekne tráviť voľný čas a stále tu pribúdajú atrakcie, ale aj aby odnášali so sebou odkaz pre ďalších, že na leto sú Bojnice veľmi dobre pripravené," povedala pre TASR výkonná riaditeľka OOCR región horná Nitra-Bojnice Sylvia Maliariková.

 

Ako poznamenala, ide len o polovicu cieľa OOCR, keďže chce poukázať na to, že Bojnice ako srdce tejto destinácie sú stále viac a viac prepojené s okolitými obcami. "Počas tohto podujatia sme urobili veľmi veľa práce v oblasti propagovania atraktivít v okolí Bojníc. Aj podľa počtu návštevníkov, aj podľa ohlasov vieme, že tá úroveň podujatia oproti minulému roku narástla," skonštatovala.

 

V programe sa počas dňa i večera predstavili tanečné i spevácke skupiny z regiónu, novinkou bola i hra pre dospelých a deti Hľadanie pokladu, obdobie slnovratu pripomenulo zapaľovanie jánskych ohňov a ohňová šou. Na Hurbanovom námestí sa predstavili i remeselníci, návštevníci podujatia si mohli pochutnať na regionálnych špecialitách. Novinkou oproti minulému roku bolo aj oficiálne uvedenie dvoch publikácií, ktoré propagujú región hornej Nitry. "Prvým bola Horná Nitra z neba od vydavateľstva CBS Banská Bystrica, kniha je súčasťou kolekcie Tatry z neba či Hrady a zámky Slovenska z neba. Mesto Prievidza zase vydalo novú šikovnú publikáciu Turistický sprievodca Prievidzou a okolím," dodala Maliariková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies