Turecký premiér: Turecko sa zapojilo do náletov na Mósul

NETKY.SK • 18 Október 2016, 13:02 • 2 min
Turecký premiér: Turecko sa zapojilo do náletov na Mósul

ISTANBUL - Turecko sa v rámci vzdušných síl koalície pod vedením USA zúčastnilo náletov na iracké mesto Mósul. Uviedol dnes podľa DPA turecký premiér Binali Yildirim.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ako súčasť koaličných síl sa vzdušných útokov (na Mósul) zúčastnilo aj naše letectvo," povedal dnes na politickom mítingu v Ankare Yildirim.

 

Irackí predstavitelia trvajú na tom, že Turecko sa vojenských operácií zameraných na znovudobytie Mósulu z rúk militantov z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) nesmie zúčastňovať.

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok vyhlásil, že Ankara sa zapojí do operácie zameranej na dobytie severoirackého mesta Mósul, ktoré kontroluje IS.

 

Iracká vláda pritom takúto ponuku už v minulosti odmietla a trvala na tom, že pri ofenzíve sa bude spoliehať výhradne na vlastné sily.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies