Turecko vyslalo do pohraničnej oblasti so Sýriou dve bojové lietadlá

NETKY.SK • 12 Október 2012, 12:56 • 2 min
Turecko vyslalo do pohraničnej oblasti so Sýriou dve bojové lietadlá

Turecko vyslalo do pohraničnej oblasti so Sýriou dve bojové lietadlá - Politika Turecko vyslalo dnes na hranice so Sýriou dve bojové lietadlá po tom, ako sýrsky vojenský vrtuľník bombardoval sýrske pohraničné mesto Azmarin, informovala agentúra Reuters. A

slovakia

left justify in out

img

Turecko vyslalo dnes na hranice so Sýriou dve bojové lietadlá po tom, ako sýrsky vojenský vrtuľník bombardoval sýrske pohraničné mesto Azmarin, informovala agentúra Reuters.

Azmarin a susedné mestá boli tento týždeň miestom tvrdých bojov medzi vzbúrencami a sýrskymi vládnymi jednotkami. Miestni obyvatelia sa búria proti vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Vo štvrtok sa z reproduktorov ozývali výzvy adresované sýrskym povstalcom, ktoré bolo možné počuť i v dedine Hacipasa v tureckej provincii Hatay. Sýrske vládne jednotky ich upozorňovali, že ak sa nevzdajú, letecky na nich zaútočia. 

Boje pozdĺž sýrsko-tureckej 900-kilometrovej hranice v uplynulom týždni viackrát zasiahli územie Turecka. Ankara delostreleckú a mínometnú paľbu opätovala a turecký parlament vo štvrtok 4. októbra odhlasoval prípadné vojenské cezhraničné operácie v Sýrii. 

Turecké letectvo v stredu prinútilo pristáť sýrske civilné lietadlo pre podozrenie z prevozu vojenského materiálu. Na palube Airbusu A320 bolo 12 debien s technickými dielcami pre rádiolokačné stanice systémov protivzdušnej obrany a príslušná technická dokumentácia.

Spor o náklad lietadla a okolnosti zadržania lietadla sú ďalším stupňom eskalácie napätia vo vzájomných vzťahoch medzi oboma krajinami. Ankara dnes rozhodla o vyslaní ďalších tankov a lietadiel do pohraničnej oblasti. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies