Turecko vyšetruje prepojenie ruskej atentátničky s Islamským štátom či al-Káidou

NETKY.SK • 8 Január 2015, 18:24 • 2 min
Turecko vyšetruje prepojenie ruskej atentátničky s Islamským štátom či al-Káidou

ISTANBUL - Turecká polícia vyšetruje prepojenie medzi samovražednou atentátničkou, ktorá tento týždeň zaútočila na policajnú stanicu v centre Istanbulu, a teroristickou sieťou al-Káida či organizáciou Islamský štát (IS). Informoval o tom dnes turecký denník Hürriyet.

slovakia

left justify in out

Atentátničku identifikovali ako ruskú občianku Dianu Ramazovovú, napísal denník Hürriyet s odvolaním sa na predstaviteľov polície a tajnej služby. Žena údajne vstúpila na územie Turecka ako turistka už v júni 2014.
     

Atentátnička 6. januára zabila v historickom centre Istanbulu policajta a zranila jeho kolegu. Nasledujúci deň sa k zodpovednosti za útok prihlásila zakázaná, krajne ľavicová skupina DHKP-C (Revolučná ľudová oslobodzovacia strana-front).
     

Podľa stredajšieho vyhlásenia guvernéra Istanbulu Vasipa Sahina žena vošla na policajnú stanicu v známej, turistami vyhľadávanej historickej štvrti Sultanahmet, ohlásila stratu peňaženky a odpálila bombu. "Hovorila po anglicky, vošla (do policajnej stanice) pod zámienkou, že stratila peňaženku," povedal guvernér.
     

DHKP-C uviedla, že útok vo štvrti Sultanahmet bol pomstou za smrť 15-ročného chlapca, ktorý vlani podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas protivládneho zhromaždenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies