Turecko bude reagovať na vojenské provokácie Sýrie

NETKY.SK • 26 Jún 2012, 11:00 • 2 min
Turecko bude reagovať na vojenské provokácie Sýrie

Turecko bude reagovať na vojenské provokácie Sýrie - Politika Turecká armáda bude reagovať na každé budúce narušenie svojej hranice zložkami sýrskych ozbrojených síl. V reakcii na zostrelenie tureckého vojenského lietadla sýrskou armádou to dnes uviedol t

slovakia

left justify in out

img

Turecká armáda bude reagovať na každé budúce narušenie svojej hranice zložkami sýrskych ozbrojených síl. V reakcii na zostrelenie tureckého vojenského lietadla sýrskou armádou to dnes uviedol turecký premiér Recep Tayyip Erdogan.
      Po piatkovom zostrelení lietadla dostali turecké ozbrojené sily zmenené pokyny a v prípade ohrozenia nebudú váhať s použitím sily, varoval Erdogan. Doterajší chladnokrvný a rozumný postoj Turecka podľa neho nemožno mýliť so slabosťou.
      "Priateľstvo Turecka je cenné, ale všetci musia vedieť, že hnev Turecka je rovnako silný a zdrvujúci," vyhlásil turecký premiér.
      "Každá vojenská zložka, ktorá sa priblíži k tureckej hranici zo Sýrie a ktorá bude predstavovať bezpečnostné riziko a hrozbu, bude považovaná za vojenskú hrozbu a vojenský cieľ," povedal poslancom svojej strany.
      Sýria tvrdí, že turecké lietadlo v piatok narušilo jej vzdušný priestor. Turecko však zdôrazňuje, že hoci jeho neozbrojené prieskumné lietadlo RF-4E neúmyselne vstúpilo do vzdušného priestoru Sýrie, zostrelené bolo v medzinárodnom vzdušnom priestore.
      Erdogan dnes uviedol, že zostrelenie lietadla Sýriou nebolo nehodou, ale úmyselným a nepriateľským činom. Narušenia hraníc v regióne podľa neho nie sú nezvyklé: sýrske vrtuľníky narušili v nedávnom čase turecký vzdušný priestor päťkrát, Turecko však nereagovalo.

Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies