Tureckí vzbúrenci sa zmocnili vojenskej fregaty, zajali šéfa flotily

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 14:46 • 2 min
Tureckí vzbúrenci sa zmocnili vojenskej fregaty, zajali šéfa flotily

ATÉNY - Turecké protivládne sily sa zmocnili dnes jednej z fregát kotviacich na základni vojenského námorníctva Gölcük, ktorá sa nachádza na pobreží Marmarského mora. Šéfa tureckej flotily pritom zajali ako rukojemníka, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z armády susedného Grécka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Grécke ministerstvo obrany predtým informovalo, že v meste Alexandrupolis na severovýchode Grécka pristál dopoludnia vrtuľník tureckej armády so siedmimi vojakmi a jedným civilistom, ktorí požiadali v susednej krajine o azyl. Turecké orgány teraz požadujú ich vydanie do vlasti.


Turecká vláda vyhlasuje, že po udalostiach z uplynulej noci, keď sa časť armády pokúsila prevziať moc v krajine, má situáciu opäť pod kontrolou. Zahraničné médiá vrátane rakúskej stanice ORF však v priebehu dneška informovali, že niektorí z pučistov sa odmietajú vzdať a v hlavnom meste Ankara pokračujú boje v okolí ústredia armády.


Násilie sprevádzajúce pokus o vojenský prevrat si podľa údajov tureckej vlády vyžiadalo najmenej 265 mŕtvych vrátane 104 vzbúrencov. Premiér Binali Yildirim tiež informoval o najmenej 1140 zranených a 2839 zatknutých osobách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies