Turecké úrady opäť zadržali desiatky policajtov

NETKY.SK • 19 August 2014, 12:34 • 2 min
Turecké úrady opäť zadržali desiatky policajtov

ISTANBUL - V Turecku v utorok opäť zadržali desiatky policajných dôstojníkov v súvislosti s podozrením zo špionáže a nelegálneho odpočúvania počas vyšetrovania korupcie v kruhoch blízkych vláde premiéra Recepa Tayyipa Erdogana.

slovakia

left justify in out

Podľa televíznej stanice TRT zadržaných bolo najmenej 20 policajtov v 13 provinciách krajiny. Za posledný mesiac dosiahol počet zadržiavaných policajtov najmenej 50. Všetci čelia obvineniam z vytvorenia zločineckej organizácie, ktorá mala konať proti Erdoganovej vláde.

 

Postavenie Erdoganovej vlády koncom minulého rok ohrozili podozrenia z rozsiahlej korupcie, čo premiér označil za kauzu vykonštruovanú prívržencami moslimského učenca Fethullaha Gülena s cieľom uskutočniť prevrat. Vláda zareagovala na škandál odvolaním alebo preložením tisícok policajtov ako aj stoviek sudcov a prokurátorov. Vládna strana tiež presadila zákon posilňujúci kontrolu nad súdnictvom. 

Erdogan 10. augusta zvíťazil v prezidentských voľbách a stane sa tak prvým priamo zvoleným prezidentom Turecka. Jedným z jeho predvolebných sľubov bolo, že boj proti Gülenovi a jeho prívržencom zintenzívni. Klerik momentálne žije v Spojených štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies