Tučniak kráľovský uviazol na pláži, ďaleko od svojho domova

NETKY.SK • 21 Február 2013, 12:28 • 2 min
Tučniak kráľovský uviazol na pláži, ďaleko od svojho domova

Tučniak kráľovský uviazol na pláži, ďaleko od svojho domova - Zaujímavosti Smädný a vychudnutý tučniak kráľovský uviazol na pláži na Novom Zélande, vyše 1600 kilometrov od svojho subantarktického domova. Tučniaka našli výletníci ešte v nedeľu a teraz sa n

slovakia

left justify in out

img

Smädný a vychudnutý tučniak kráľovský uviazol na pláži na Novom Zélande, vyše 1600 kilometrov od svojho subantarktického domova. 

Tučniaka našli výletníci ešte v nedeľu a teraz sa nachádza v starostlivosti zoologickej záhrady v novozélandskej metropole Wellington. Personál uviedol, že zvieratko je v kritickom stave, podvyživené a trpí zlyhávaním obličiek. Každý deň sa však jeho stav trošku zlepšuje, priblížila dnes agentúra AP.

Príchod tohto tučniaka oživil spomienky na iného - tučniaka cisárskeho prezývaného Happy Feet, ktorý sa zatúlal na Nový Zéland v roku 2011 a jeho uzdravovanie v zoo si podmanilo srdcia mnohých ľudí. Potom ho vypustili do oceánu a mal plávať na Antarktídu, ktorá jediná je jeho domovom. 

Tučniaky kráľovské žijú zvyčajne na ostrove Macquarie v Tichom oceáne a v okolí tohto ostrova, teda približne na polceste medzi Novým Zélandom a Antarktídou. Za posledných 100 rokov boli zaznamenané len štyri takéto vtáky, ktoré priplávali na novozélandský Severný ostrov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies