Tsipras prebuduje svoj vládny kabinet

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 22:28 • 2 min
Tsipras prebuduje svoj vládny kabinet

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras pripravuje podľa oficiálne nepotvrdených mediálnych informácií rozsiahle zmeny vo svojom vládnom kabinete. Líder vládnej Syrizy chce tak reagovať na avizované vyhlásenia viacerých ľavicových poslancov, že budú v parlamente hlasovať proti ďalším úsporným opatreniam.

slovakia

left justify in out

Z večerných informácií viacerých gréckych médií vyplýva, že medzi členmi gréckej vlády, ktorí by mali opustiť ministerské posty, sú šéfovia rezortov energetiky Panajotis Lafazanis či sociálnych vecí Dimitris Stratulis. Práve oni sú vnímaní ako lídri ľavicového krídla Syrizy a majú za sebou okolo 40 zákonodarcov. Syriza disponuje v zákonodarnom zbore celkove 149 kreslami.

 

Z Atén prišla dnes večer aj informácia, že na poslanecký mandát a funkciu námestníka ministra zahraničných vecí rezignoval Nikos Chuntis, priradzovaný takisto k ľavicovému krídlu Syrizy.

 

Predseda gréckej vlády sa vrátil z krízových víkendových rokovaní v Bruseli s dohodou, ktorá je oveľa prísnejšie ako úsporné opatrenia odmietnuté Grékmi v referende z 5. júla. Alexis Tsipras má pritom len niekoľko dní na to, aby potlačil opozíciu vo vlastnej strane a presadil reformné zákony v parlamente. Už v stredu 15. júla by grécky parlament mal hlasovať o prvom balíku reformných opatrení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies