Trump zakázal v rozpočtoch používať slová ako 'plod' alebo 'transrodový'

NETKY.SK • 17 December 2017, 07:41 • 2 min
Trump zakázal v rozpočtoch používať slová ako 'plod' alebo 'transrodový'

NEW YORK - Vedúci predstavitelia zdravotníckeho sektora USA sú znepokojení správami o tom, že úradníkom najvyššej verejnej zdravotníckej agentúry v krajine bolo povedané, aby v oficiálnych rozpočtových dokumentoch nepoužívali slová ako "plod" (fetus), "transrodový" (transgender) alebo "založený na vedeckých dôkazoch" (science-based). Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zdravotní experti tak reagovali na článok uverejnený denníkom Washingtone Post, podľa ktorého bol tento zákaz vydaný Trumpovou administratívou na stretnutí vedúcich predstaviteľov Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

 

Anonymný zdroj denníku povedal, že zamestnanci CDC pracujúci na rozpočte inštitúcie nemajú v dokumentoch týkajúcich sa rozpočtu na budúce obdobie používať sedem slov a fráz. Okrem vyššie spomínaných sú to tieto slová a slovné spojenia: "zraniteľný" (vulnerable), "diversity" (rozmanitosť), "nárok" (entitlement) a "založený na dôkazoch" (evidence-based).

 

Úradník CDC potvrdil v sobotu nedávne stretnutie, na ktorom úradníci dostali spätnú väzbu, aby prehodnotili jazyk, ktorý používajú v rozpočtových dokumentoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies