Trump si vybral za viceprezidentského kandidáta guvernéra Indiany Pencea

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 18:11 • 2 min
Trump si vybral za viceprezidentského kandidáta guvernéra Indiany Pencea

WASHINGTON - Americký republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump si vybral za svojho kandidáta na viceprezidenta guvernéra Indiany Mika Pencea. Svoju voľbu dnes oficiálne oznámil na Twitteri.

slovakia

left justify in out

"S potešením oznamujem, že som si vybral guvernéra Mika Pencea za svojho viceprezidentského spolukandidáta," citovala ho tlačová agentúra DPA. Trump dodal, že budú mať v sobotu spoločnú tlačovú konferenciu. Pôvodne plánoval oznámiť meno svojho viceprezidentského kandidáta na dnešnej akcii, tú však odložil po teroristickom útoku vo francúzskom Nice.


Mike Pence má 57 rokov a guvernérom amerického štátu Indiana je od roku 2013. Vyše desať rokov tiež zastupoval Indianu v Kongrese.


Trump naznačil, že chce za svojho viceprezidenta skúseného kongresmana, pretože sám je politický outsider a nemá žiadne skúsenosti s fungovaním vlády.


Celoamerický nominačný zjazd Republikánskej strany, ktorý sa zíde v pondelok v Clevelande, by mal podľa očakávania potvrdiť nomináciu Trumpa ako prezidentského kandidáta strany a Pencea ako kandidáta na jeho viceprezidenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies