Trump označil Chelseu Manningovú za "nevďačnú vlastizradkyňu"

NETKY.SK • 27 Január 2017, 07:43 • 2 min
Trump označil Chelseu Manningovú za "nevďačnú vlastizradkyňu"

WASHINGTON - Americká transgenderová whistleblowerka Chelsea Manningová (pôvodne vojak Bradley Manning) je podľa prezidenta USA Donalda Trumpa "nevďačnou vlastizradkyňou", ktorá nemala byť nikdy prepustená z väzenia. Šéf Bieleho domu to napísal na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

Manningovej, ktorú usvedčili z krádeže a zverejnenia tajných vojenských a diplomatických dokumentov, udelil bývalý americký prezident Barack Obama tesne pred vypršaním svojho mandátu milosť. Informátorku, ktorá si odpykáva 35-ročný trest, prepustia v máji, pripomína spravodajská stanica BBC.

Trump skritizoval Manningovú za to, že Obamu nazvala slabým lídrom. "Nevďačná vlastizradkyňa Chelsea Manningová, ktorá nemala byť nikdy prepustená z väzenia, teraz nazýva prezidenta Obamu slabým lídrom!" napísal vo štvrtok Trump v reakcii na Manningovej článok uverejnený v denníku The Guardian.

Manningovej prípad bol jedným z najzávažnejších únikov tajných materiálov v dejinách Spojených štátov. Z vojenského väzenia Fort Leavenworth v Kansase vyjde vďaka Obamovi na slobodu 17. mája namiesto roku 2045.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies