Trump opätovne zdôraznil, že by chcel nadviazať vzťahy s Ruskom

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Trump opätovne zdôraznil, že by chcel nadviazať vzťahy s Ruskom

WASHINGTON - Trump verí, že Moskva môže pomôcť pri riešení kríz okolo Severnej Kórei, Sýrie a Ukrajiny. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Prezident USA Donald Trump v stredu, na svojej stránke na Twitteri vyhlásil, že by chcel nadviazať vzťahy s Ruskom a vyjadril nesúhlas s tými, ktorí ho vyzývajú aby kritizoval ruského prezidenta Vladimira Putina.
   

"Zavolal som ruskému prezidentovi a blahoželal mu k víťazstvu vo voľbách (v minulosti mu bývalý prezident Barack Obama tiež mu volal a gratuloval). A klamlivé média sa zbláznili, pretože chceli odomňa, aby som sa s ním pohádal. Nie sú normálne!," rozhorčuje sa Trump.

 

 

"Nadviazať vzťah s Ruskom a inými krajinami, by bolo rozumné a nie zlé," dodal. "Ruskí občania môžu pomôcť pri riešení problémov so Severnou Koreou, Sýriou, Ukrajinou, ISIS, Iránom a dokonca aj v nadchádzajúcich pretekoch v zbrojení," konštatuje Trump.
   

"43. americký prezident George Bush sa pokúsil o spoluprácu s Ruskom, ale nemal na to rozumu. 44. americký prezident Barack Obama a jeho ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová sa tiež pokúšali, ale nemali energiu alebo vzájomné porozumenie. Spomeňte si na "obnovu vzťahov ". Mier prostredníctvom sily!," napísal Trump.
   

Prezidenti Ruska a USA Vladimir Putin a Donald Trump, počas telefonického rozhovoru 20. marca, sa dohodli poveriť svoje oddelenia zahraničných vecí a začať pripravovať ich bilaterálne stretnutie. Trump neskôr vyhlásil, že nevylučuje stretnutie s Putinom "v nie tak ďalekej budúcnosti", aby diskutovali o pretekoch v zbrojení, o Severnej Kórei a o situácii okolo Ukrajiny. Trump však ešte neupresnil, kde a kedy sa môže uskutočniť ďalšie kolo rusko-amerických rozhovorov na najvyššej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies