Trump ešte nemá dostatok delegátov na získanie republikánskej nominácie

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 18:58 • 2 min
Trump ešte nemá dostatok delegátov na získanie republikánskej nominácie

WASHINGTON - Kontroverzný americký miliardár Donald Trump napriek úspechom z volebného superutorka stále nedisponuje takým počtom delegátov, ktorý by mu zaistil získanie prezidentskej nominácie Republikánskej strany.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vlastného sčítania agentúry Associated Press.

 

Trump podľa AP doposiaľ získal len 46 percent delegátov, a to napriek tomu, že zvíťazil v desiatich z doterajších 15 primárok. Na získanie prezidentskej nominácie však bude potrebovať nadpolovičnú väčšinu, teda celkov 1237 delegátov letného nominačného zjazdu republikánov.

 

Utorkové úspechy Donalda Trumpa sčasti zatienil ďalší republikánsky uchádzač Ted Cruz. Ten zvíťazil vo svojom domovskom štáte Texase, ktorý je mimoriadne dôležitý vzhľadom na vysoký počet získaných delegátov.

 

Veľký význam budú mať v tomto smere aj primárky v štátoch Florida a Ohio, ktoré sa budú konať 15. marca. Víťaz týchto primárok si na svoje konto pripíše hlasy všetkých tamojších delegátov.

 

To by však pre Trumpa mohol byť problém, keďže Florida je domovským štátom ďalšieho republikánskeho uchádzača Marca Rubia a Ohio zase tretieho z kandidátov Johna Kasicha. Aby si Trump definitívne zaistil nomináciu, musel by získať až 52 percent delegátov, o ktorých sa bude súperiť v zostávajúcich republikánskych primárkach, uviedla agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies