Trump dal armáde 30 dní na vypracovanie novej stratégiu boja proti IS

NETKY.SK • 29 Január 2017, 11:25 • 2 min
Trump dal armáde 30 dní na vypracovanie novej stratégiu boja proti IS

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump nariadil v sobotu generálnemu štábu armády, aby vypracoval novú stratégiu boja proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Pentagón má na jej zostavenie 30 dní, návrh má následne predložiť jeho nový šéf James Mattis.

slovakia

left justify in out

Plán má podľa Trumpových predstáv obsahovať aj návrhy zmien politických obmedzení, ktoré idú "nad rámec požiadaviek medzinárodného práva týkajúcich sa použitia sily proti IS", určenie "nových koaličných partnerov v boji proti IS", stanovenie mechanizmov odrezania IS od finančnej podpory alebo jej zadržania a podrobnú stratégiu financovania tohto plánu.

Trump v sobotu tiež podpísal nariadenie o reštrukturalizácii Národnej bezpečnostnej rady (NSC) a nariadenie doživotne zakazujúce predstaviteľom jeho administratívy lobovať pre zahraničné vlády pre. Iných druhov lobovania sa týka päťročný zákaz.

Od 20. januára, keď nastúpil do funkcie, vydal podpísať Trump už 18 dekrétov alebo nariadení.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies