Tromfy má v rukách Barcelona, ale v Reale sľubujú boj do poslednej sekundy

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 13:21 • 2 min
Tromfy má v rukách Barcelona, ale v Reale sľubujú boj do poslednej sekundy

MADRID - O titule v španielskej futbalovej Primera Division stále nie je rozhodnuté a definitívu určí až záverečné 38. kolo. V hre zostali už len dvaja rivali - obhajca FC Barcelona a Real Madrid.

slovakia

left justify in out

Atletico Madrid cez víkend prekvapujúco zakoplo na pôde posledného a už isto zostupujúceho Levante 1:2 a je mimo hry.

 

Katalánci si v nedeľu mestskom derby poradili s Espanyolom vysoko 5:0, Real zdolal doma Valenciu tesne 3:2. "Biely balet" sa v záverečnom kole predstaví na štadióne Deportiva La Coruňa, "Barca" nastúpi na pôde zachránenej Granady. Katalánsky tím má pred Realom jednobodový náskok. Obaja hrajú v sobotu 14. mája o 17.00 SELČ.

 

V nedeľu strieľali góly hviezdni útočníci, za Barcelonu sa dvakrát presadil Luis Suarez, po góle pridali Lionel Messi aj Neymar. Valenciu zlomili dva góly Cristiana Ronalda a jeden Karima Benzemu.

 

Túžbu barcelonského mužstva vyhrať nad Granadou a získať 24. majstrovský titul deklaroval stredopoliar Sergio Busquets. "Skutočne neviem, či je pre nás dobré, že sa Granada už zachránila. Jediné čo viem, že my na zisk titulu ešte potrebujeme jednu výhru, to je úplne jasné," citovala Busquetsa agentúra DPA.

 

Madridčania môžu v La Coruni vyhrať dvanásty ligový duel v sérii, ani to im ale nemusí stačiť. "Budeme bojovať do úplne posledných sekúnd. Tak to Real Madrid robí vždy. Vyhrali sme 11 ligových zápasov za sebou a to poukazuje na výbornú robotu trénera Zidana. Odvádza naozaj skvelú prácu," vyjadril sa riaditeľ rekordného 32-násobného šampióna La Ligy Emilio Butragueno. "V Granade sa môže stať hocičo. My musíme zdolať Deportivo a počkať si na ďalšie výsledky," dodal Zinedine Zidane.

 

Atleticu "došla para" po heroickom vyradení Bayernu Mníchov v semifinále Ligy majstrov 2015/2016. Hoci na pôde Levante otvoril skóre Fernando Torres už v 2. minúte, domáci to nevzdali a gólom Giuseppeho Rossiho z 90. minúty zápas otočili. Tréner "Colchoneros" Diego Simeone sa napriek skončení sna o titule za hráčov postavil: "Som veľmi pyšný na chlapcov napriek dnešnej prehre. Užívame si skvelú sezónu. Hráči sú ľudské bytosti, nemôžu vždy vyhrávať. Pravdupovediac, utorňajší zápas v Mníchove nám odčerpal strašne veľa síl."

 

Oba madridské kluby sú stále v hre o najcennejšiu európsku klubovú trofej, keď proti sebe nastúpia v sobotu 28. mája vo finále Ligy majstrov na milánskom San Sire.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies