V Trenčianskych Tepliciach v piatok odštartuje 77. ročník festivalu Hudobné leto

NETKY.SK • 6 Júl 2023, 18:00 • 2 min
V Trenčianskych Tepliciach v piatok odštartuje 77. ročník festivalu Hudobné leto

TRENČIANSKE TEPLICE - Lenka Filipová, Modus, SĽUK, Simona Magušinová a ďalší umelci sa predstavia počas leta v rámci 77. ročníka festivalu Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach. Informovala o tom produkčná manažérka festivalu Zuzana Danechová.

slovakia

left justify in out

Festival podľa nej slávnostne otvorí v piatok (7. 7.) svetoznáme hudobné dielo Carmina Burana v podaní Speváckeho zboru mesta Bratislava pod vedením dirigenta Adriana Kokoša. "Návštevníkom sa snažíme ponúkať širokú škálu žánrov, aby ich leto bolo čo najpestrejšie. Podujatie tak do kúpeľného mesta prináša okrem vážnej hudby aj štipku džezu, swingu, popu, gospelu či folku a ani tento rok nebude chýbať divákmi obľúbená divadelná komédia," uvidela Danechová. Festival ponúkne celkovo deväť podujatí. Júlový program bude pokračovať koncertmi Lenky Filipovej a jej hostí, pop-operného tria Gioia a skupiny Modus.

 

August bude patriť swingu, popu, tancu a folklórnym tradíciám, ale i divadlu či mladým talentom. Divákom sa predstavia Fast jazz band, SĽUK a Simona Magušinová. Koncerty doplní divadelná komédia Zahráte mi manžela? so Zdenou Studenkovou, Zuzanou Fialovou a Romanom Poláčikom. Hudobné leto vyvrcholí 10. septembra vystúpením Detského a dievčenského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu. Podujatie finančne podporilo Ministerstvo dopravy SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: FB Hudobné leto Trenčianske Teplice
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies