Trnavská automobilka a odbory sa dohodli na režime 4. pracovnej zmeny

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 11:55 • 2 min
Trnavská automobilka a odbory sa dohodli na režime 4. pracovnej zmeny

TRNAVA - Štvrtá pracovná zmena trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia, ktorá sa rozbehne na úvod roka 2017, vytvorí okolo 800 pracovných postov. Dohodu o základných podmienkach jej zavedenia podpísalo vedenie závodu s Odborovou organizáciou OZ Kovo. Podľa nej budú vytvorené dva víkendové pracovné režimy - dvojdňový a trojdňový, na skrátený úväzok. Vďaka víkendovému príplatku zamestnanci získajú za dva, respektíve tri dni práce 70 až 80 percent príjmu v trojzmennej prevádzke.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu automobilky Petra Šveca sa tým vytvorí možnosť kariérneho rastu predovšetkým pre už existujúcich zamestnancov trnavského výrobného centra. Krátené úväzky sú podľa hovorcu moderným trendom v Európe. "Zavedením víkendových režimov na čiastočný úväzok trnavská automobilka zvýši počet pracovných príležitostí pre ľudí starajúcich sa o deti alebo iných členov rodiny. Vytvorí novú príležitosť na lepšie zosúladenie práce so starostlivosťou o domácnosť alebo napríklad so štúdiom. O detailoch obidvoch víkendových režimov budeme v najbližších dňoch informovať najprv zamestnancov automobilky," uviedol Švec. Práca na víkendovej zmene bude už v nasledujúcich týždňoch prioritne ponúknutá súčasným zamestnancom. Nábor na niektoré pozície pre štvrtú zmenu prebieha už teraz, výrazne sa zintenzívni v septembri 2016.

 

Spustenie príprav štvrtej pracovnej zmeny oznámila trnavská automobilka v decembri 2015. Impulzom pre toto rozhodnutie bol rast dopytu po práve vyrábaných modeloch Peugeot 208 a Citroën C3 Picasso, ktorý vyústil do takmer 19-% rastu v roku 2015, no predovšetkým minuloročné potvrdenie získania nového modelu Citroën pre trnavskú automobilku. “Nový model bude pre Trnavu výrazným povzbudením v podobe pokračovania rastu výroby, ktorý by sa v roku 2018 mal dostať na hranicu 360.000 vyrobených vozidiel,” dodal hovorca.

 

Získanie výroby nového modelu Citroën pre automobilku v Trnave oznámila francúzska skupina PSA Peugeot Citroën v apríli 2015. Budúci líder segmentu B mainstream a najpredávanejšie vozidlo v portfóliu značky Citroën sa bude vyrábať len v trnavskej automobilke na Slovensku. Začiatok jeho produkcie je naplánovaný na koniec roka 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies