Nikdy nie je neskoro byť šťastný, dokonca ani pred smrťou nie

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 06:48 • 2 min
Nikdy nie je neskoro byť šťastný, dokonca ani pred smrťou nie

Vraj nie je možné vyhnúť sa zraneniu. Ale do určitej miery sa dá zvoliť si, kto ranu spôsobí. A asi na tom niečo bude.

slovakia

left justify in out

Keby...

Na niektoré záležitosti sa nedá pripraviť. Myslím si to, pretože hoc by sa človek aj stokrát zaprisahal, že bude dodržiavať pravidlá, aby sa vyhol pohrome, do inak rovnej cesty sa mu takmer vždy zámerne postaví nejaká prekážka. Dobré dievča si predsavzalo, že bude mať vynikajúci prospech a ničím neohnutú povesť, a aj by to bolo dodržalo, keby...


Mladý chlapec športuje a všemožne odoláva zvodom, len aby získal vysnívanú pozíciu, a aj by ju bol dostal, keby...

 

img


Špeciálna kategória
Špeciálnu kategóriu v tejto rovnici tvorí taký, komu neostáva veľa času. Potvrdené je to lekársky a aj ten, koho sa to týka, sa s tým stihol vyrovnať, veď čo iné mal aj na výber. Poslušne teda trávi deň za dňom, užíva lieky, vyhýba sa zlu a premýšľa o čo najväčšom dobre. A odrazu, akoby to ktosi naschvál zariadil, nemôže spať, nechutí mu jedlo, akokoľvek delikátne by bolo, a smrť by najradšej zadusil, len aby po neho ešte neprišla. Skoro to vyzerá, že získal nový druh choroby, že sa k diagnóze, ktorú už má, pridala ďalšia a možno ešte zákernejšia. A aj to tak je. Tuším sa jej hovorí láska.

 

John Green - Na vine sú hviezdy
Mala už zomrieť, bolo vylúčené prečkať to. Vraj to bol medicínsky zázrak, tak sa to vraví vždy, keď zasiahne vyššia moc a veda nie je schopná povedať to priamo. Hazel má rakovinu, a keďže ona bola ten slávny prípad, pri ktorom sa zlá prognóza nepotvrdila, koná všetko, čo jej pokyny umožnia (alebo skôr neumožnia). Na výber toho totiž nie je ktovieako veľa. Do školy nechodí, spoločnosť jej robí rodina, lieky a, áno, ešte je tu tá podporná skupina. Tú ale navštevuje viac-menej preto, aby potešila mamu. Nech sa o ňu nestrachuje viac ako je potrebné. Keď tam stretne Augusta Watersa, je stratená. Alebo nájdená?Záleží na tom, ako sa na to bude kto pozerať. Láska je predsa slobodná a sadá si, na koho chce. Trebárs aj na dvoch mladých ľudí, ktorých telá poznačila rakovina.


Na vine sú hviezdy je vhodná kniha pre kohokoľvek, kto verí. Je pritom nepodstatné, v čo svoju vieru vkladá. Kto neverí v nič, nikdy nepochopí, že srdce sa nepodriaďuje slabosti fyzickej schránky. A nikdy sa nezmieri s tým, že právo byť milovaný je tu pre každého, či už bude žiť dlho alebo ho čaká posledná noc.

 

img

 

Jojo Moyes - Predtým ako som ťa poznala
Lou Clarková má zrátané všetko možné aj nemožné. Má zrátaný počet krokov, ktoré minie pri rutinnej záležitosti, zrátala si, že mať perspektívny vzťah je výhodné a že úroveň spokojnosti so spôsobom života je vyššia a lepšia ako risk. Žiaľ, nespočítala si, ako ňou otrasie známosť s Willom.


Spočiatku je jej dosť nepríjemné byť v jeho prítomnosti. Je platená, aby na neho dávala pozor, keďže je celkom závislý na pomoci druhých. Je za to zodpovedná nehoda, tá z dobrodružstvo milujúceho muža spravila bezvládneho a navyše trpiaceho smútkom. Ona nebola skutočne šťastná nikdy a on nie je šťastný teraz. Ona mu chce otvoriť oči a zachrániť ho, a ani si nevšimne, že zatvorené ich mala po celý čas ona sama.


Kniha má takú moc, že poreže dušu a natrvalo po nej ostane stopa. Ale zanechá aj pekné, najmä... No je to tak, nechcem sa opakovať, ale zanechá vieru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona