Trnava prehrala doma s Myjavou, Dunajská Streda so Senicou

NETKY.SK • 19 Október 2013, 16:43 • 2 min
Trnava prehrala doma s Myjavou, Dunajská Streda so Senicou

TRNAVA - Futbalová Corgoň liga dnes pokračovala zápasmi 14. kola.

slovakia

left justify in out

Futbalovejšia a zohratejšia  Myjava zaslúžene vyhrala v Trnave prvý polčas. Už v 4. minúte pohrozili hostia z priameho kopu, strela Pekára však letela vedľa brány. Domáci sa snažili prevziať iniciatívu, ale proti dobre hrajúcej defenzíve hostí sa im nedarilo presadiť sa v šestnástke. Za zmienku stojí iba strela Chovanca, ktorá si nenašla cestu do brány, či tečovaná strela Saba. Jediná dobrá príležitosť sa Trnave naskytla po skrumáži pred Solničkom, no ani Hodek, ani Procházka nedokázali loptu dopraviť do siete.
V 25. minúte pohrozili hostia opäť z priameho kopu, no nebezpečná strela Lukšíka preletela tesne oko ľavého horného rohu Filipkovej brány. O tri minúty sa predral po ľavej strane cez Štepanovského a Tótha Lukšík a jeho center usmernil do siete Daniel. Domáci po góle znervózneli, snažili sa prevziať opraty duelu do svojich rúk, no hostia pokojnou, kombinačnou a rozumnou hrou ich nepustili do zakončenia.
Trnavčania v druhom polčase zrýchlili pohyb aj kombináciu a zatlačili hostí na dvadsať minút pred ich pokutové územie. V šestnástke Myjavy to niekoľkokrát horelo, no gólove zakončenie domácich absentovalo. V 65. minúte pohrozili hostia, keď sa s viacerými hráčmi dostali do pokutového územia, aj u nich však zlyhala finálna fáza. V 73. minúte hlavičkoval po rohovom kope domácich vedľa Grabež a ten istý hráč mal ešte v poslednej štvrťhodine dve dobré príležitosti. Najskôr v 79. minúte vysoko prestrelil po akcii Poznára s Hodekom a keď ani dve minúty pred záverečným hvizdom netrafil z jedenástich metrov bránu, hostia získali v Trnave zaslúžené tri body.

Dunajská Streda prehrala so Senicou 0:2

Dunajská Streda 19. októbra (TASR) - Zápas sa začal vo vlažnom tempe, prvú strelu do priestoru bránky vyslal v 13. minúte hosťujúci Kóňa. Gól však nepadol. V 21. mala Senica k dispozícii prvý rohový kop, center Kóňu však neumiestnil Pavlík do siete. Z domáceho tábora zaujali v prvom polčase iba dva delobuchy, vylúčenie Antunoviča po druhej žltej karte, ktorú videl za faul na Jiráska a rohové kopy v pomere 3:5.
Po zmene strán v 50. minúte Belic dobre zasiahol po sľubne vyzeracúcej strele Pavlíka. Senica pritlačila, väčšinou okupovala domácu polovicu ihrisku a v 58. minúte dal hlavou svoj prvý gól v drese Senice Tsoumou po prihrávke od Hiaga. O minútu nato Kóňova strela opečiatkovala len brvno brány DAC-u. V 72. minúte pri protiútoku hostí Belic ďaleko pred šestnástkou fauloval Hiaga a musel predčasne opustiť ihrisko. Po priamom kope Lukšíka vyrazil náhradník v bráne Matúš loptu len pred Kóňu a ten poslal loptu do siete. Senica zvíťazila na Žitnom ostrove 2:0 a odniesla si všetky tri body.

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Karty boli rozdané tak, že Senica musela za každú cenu vyhrať. Potrebovala sa nakopnúť a DAC bol k tomu ideálnym súperom. Kto futbalu rozumie, videl, čo sa na ihrisku dialo. K zápasu viac nemám čo dodať. Keby som niečo povedal, asi by som bol za to potrestaný."
Eduard Pagáč, tréner Senice: "Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Potrebovali sme streliť gól a neinkasovať. Podarilo sa nám to, hoci začiatok bol z našej strany trošku rozpačitý. Hrali sme v kŕči, neskôr sme ale dominovali a zaslúžene zvíťazili."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies