Tribunál pre atentát na Harírího odmietol zastaviť stíhanie jedného z obvinených

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Tribunál pre atentát na Harírího odmietol zastaviť stíhanie jedného z obvinených

HAAG - Sudcovia Osobitného tribunálu pre Libanon, ktorý sa zaoberá atentátom na bývalého libanonského premiéra Rafíka Harírího, zamietli v stredu žiadosť o stiahnutie obvinení voči jednej zo stíhaných osôb.

slovakia

left justify in out

V zverejnenom rozhodnutí uviedli, že konanie proti Husajnovi Hasanovi Unajsímu - jednému zo štyroch obvinených, ktorých súdia v neprítomnosti - bude pokračovať, informovala agentúra AP.

 

Právnici zastupujúci Unajsího vyzvali na stiahnutie obvinení po predstavení argumentov obžaloby, a to s odôvodnením, že nie sú dostatočné dôkazy na jeho usvedčenie. Sudcovia tribunálu podporovaného OSN, ktorý sídli na predmestí holandského Haagu, však považujú dôkazy za dostatočne pevné na to, aby konanie pokračovalo.

 

Atentát na Rafíka Harírího zo 14. februára 2005, keď páchatelia odpálili v Bejrúte auto naložené výbušninou, si vyžiadal celkove 23 mŕtvych. Harírí stál na čele libanonskej vlády takmer po celé obdobie od skončenia občianskej vojny, ktorá ničila krajinu v rokoch 1975-1990. Post opustil v októbri 2004, odvtedy bol v opozícii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies