Tribečské múzeum predstavuje svet dinosaurov

NETKY.SK • 16 Január 2023, 18:30 • 2 min
Tribečské múzeum predstavuje svet dinosaurov

TOPOĽČANY - Život v druhohorách predstavuje prezentačné podujatie s tvorivou dielňou Dino svet, ktoré sa v pondelok začalo v Tribečskom múzeu v Topoľčanoch.

slovakia

left justify in out

Návštevu podujatia, ktoré potrvá do 20. marca, je potrebné dohodnúť vopred, upozornilo vedenie múzea. Podujatie Dino svet približuje najznámejších zástupcov dinosaurov a zároveň aj období, v ktorom žili. Ponúka odpovede a informácie o tom, odkiaľ dinosaury pochádzali, či existovali aj na území dnešného Slovenska, čo bolo príčinou ich vyhynutia. Nové poznatky, ktoré návštevníci získajú prehliadkou prezentácie, môžu následne využiť pri vedomostných a tvorivých aktivitách, ktoré sú súčasťou podujatia. Okrem modelovania či kreslenia sú pripravené aj rôzne techniky výroby z papiera a výroba modelov dinosaurov podľa vlastnej fantázie vo forme sadrových odliatkov. Dominantné postavenie dinosaurov na Zemi trvalo 160 miliónov rokov. Posledné dinosaury vyhynuli pred 65 miliónmi rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies