Tri severokórejské rakety krátkeho doletu zlyhali

NETKY.SK • 26 August 2017, 07:29 • 2 min
Tri severokórejské rakety krátkeho doletu zlyhali

PCHJONGJANG - Dnešný test troch severokórejských balistických rakiet krátkeho doletu zlyhal. Dve z nich zlyhali po tom, čo preleteli určitú vzdialenosť a jedna podľa všetkého vybuchla už pri štarte. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na Americké tichomorské velenie.

slovakia

left justify in out

Podľa americkej armády rakety nepredstavovali žiadnu hrozbu pre územie Spojených štátov, ktorým sa Severná Kórea v posledných týždňoch vyhrážala.

 

Generálny štáb juhokórejskej armády informoval, že rakety boli odpálené z oblasti východného pobrežia KĽDR a preleteli približne 250 kilometrov. Správa generálneho štábu v Soule sa však nezmienila o žiadnom zlyhaní severokórejských rakiet.

 

V úrade prezidenta Južnej Kórey sa následne uskutočnilo zasadnutie bezpečnostnej rady krajiny.

 

Išlo o prvú známu skúšku severokórejských rakiet od začiatku júla, kedy Pchjongjang vystrelil dve balistické rakety, ktoré by podľa odborníkov po modernizácii mohli zasiahnuť aj samotné USA.

 

Armády Južnej Kórey a USA momentálne uskutočňujú každoročné spoločné cvičenia. Pchjongjang manévre považuje za nácvik útoku na severnú časť Kórejského polostrova.

 

Severokórejské médiá taktiež dnes informovali, že vodca Kim Čong-un si pozrel simulovaný útok špeciálnych jednotiek jeho armády na juhokórejské ostrovy neďaleko západného pobrežia polostrova. Kim údajne vyzval svojich vojakov, aby "mysleli na to, že nepriateľa bez milosti vymažú svojimi zbraňami a jedným šmahom dokážu okupovať Soul i celú južnú polovicu Kórey".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies