Spartak Trnava ohlásil nové posily pred uzávierkou na európske pohárové súťaže

NETKY.SK • 5 September 2023, 13:30 • 2 min
Spartak Trnava ohlásil nové posily pred uzávierkou  na európske pohárové súťaže

Po fantastickom postupe do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy avizoval tréner aj vedenie klubu posilnenie kádra. Mužstvo totiž do konca kalendárneho roka čaká množstvo zápasov. Včerajšok bol posledným termínom, dokedy bolo možné dopísať na súpisku hráčov a v klube sa horúčkovito pracovalo do posledných minút. Výsledkom sú traja noví hráči, ktorí posilnia Spartak.

slovakia

left justify in out

Prvou posilou je ofenzívny stredopoliar Ján Bernát, ktorý prichádza na ročné hosťovanie z belgického klubu KWC Westerlo. Rodák z Prešova v tomto roku dovŕšil 22 rokov a hoci je odchovancom Tatrana, do veľkého futbalu vstúpil v žilinskej liahni talentov. Práve odtiaľ pred dvoma rokmi odišiel do Belgicka, najskôr na hosťovanie, ktoré sa po roku zmenilo na prestup. Bernát si veľmi dobré meno urobil v Žiline, kde naskočil už tradične v mladom veku a odohral v našej najvyššej súťaži 61 zápasov a strelil v nich 15 gólov. Bernát prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami, naposledy bol v dvadsaťjednotke, kde patril medzi lídrov. Odohral za ňu 19 zápasov a strelil 5 gólov. „Som šťastný, že tu môžem byť. Futbal mi už veľmi chýbal poslednú dobu, lebo som kvôli zraneniu nemohol hrať. Som veľmi rád, že prišla ponuka z Trnavy na ročné hosťovanie a teším sa na zápasy,“ povedal po podpise Ján Bernát.

  

Ďalšou posilou Spartaka, ktorá ešte stihla byť zapísaná na súpisku pred skupinovou fázou Európskej konferenčnej ligy je mladý srbský stopér Andrej Djurič. Odchovanec Crvenej zvezdy Belehrad a reprezentant do 21 rokov prichádza na hosťovanie s opciou na prestup.
Djurič prešiel všetkými mládežníckymi družstvami slávneho srbského klubu. Pred dvoma rokmi bol na hosťovaní v slovinskom celku NK Domžale, kde opätovne strávil aj jarnú časť minulej sezóny. Nastúpil za tento tím v 36 zápasoch a strelil 2 góly. V tejto sezóne stihol úvodné dve kolá, kde bol v základnej zostave a má skúsenosť aj z predkôl EKL, kde jeho tím prekvapivo vypadol s maltským FK Balzan po predĺžení.
Ešte iba 19-ročný stopér má na svojom konte aj dve vystúpenia v nabitej srbskej dvadsaťjednotke. „Počul som veľa o klube, o jeho slávnej histórii a o jeho fanúšikoch. Videl som štadión a zázemie klubu. Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo, prakticky za jednu noc a už som tu v Trnave, ktorá o mňa stála a som šťastný, že tu budem hrať. Veľmi sa teším na zápasy v európskom pohári, kde narazíme na super tímy a chceme vyhrať všetko, čo sa bude dať,“ povedal po príchode mladý obranca, ktorý v tomto mesiaci oslávi okrúhle dvadsiate narodeniny.

V posledných minútach sa podarilo dotiahnuť aj príchod bývalého slovenského reprezentanta s viac ako 50 štartmi v národnom drese a vyše 80 zápasmi v európskych pohárových súťažiach. Na hosťovanie prichádza skúsený Michal Ďuriš, ktorý by mal priniesť kvalitu na hrot útoku.  Viac čítajte na stránke klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Zdroj: FB FC Spartak Trnava
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies