Podnikateľ a investor Elon Musk pobúril susedov, na sídlo firmy umiestnil vysvietené logo

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 08:57 • 2 min
Podnikateľ a investor Elon Musk pobúril susedov, na sídlo firmy umiestnil vysvietené logo

San Francisco: Majiteľ niekdajšej platformy Twitter, dnes X si pohneval okolie

slovakia

left justify in out

Miliardár Elon Musk len predčasom zmenil názov svojej platformy Twitter na "X". Prišiel totiž na to, že pôvodná platforma bola pre užívateľov dosť obmedzujúca, čo sa týka komunikácie. V súčasnosti možno na tejto platforme zverejniť aj dlhšie záznamy, pričom "X" má, podľa Elona Muska aj širšie možnosti využívania. V súvislosti so zmenou loga miliardár pobúril svoje okolie. Ožarujúce logo na streche sídla firmy prekáža susedom.

 

Intenzívne nasvietené logo spoločnosti X (donedávna známej pod názvom Twitter), umiestnené na streche jej sídla v kalifornskom San Franciscu, vyvolalo vlnu sťažností od obyvateľov okolitých domov. V pondelok to uviedol denník The Guardian a agentúra Reuters, informuje TASR. Majiteľ platformy Elon Musk, ktorý už v roku 2021 presťahoval sídlo svojej ďalšej firmy Tesla do Texasu, avizoval, že riaditeľstvo X zostane aj naďalej v Kalifornii. Považuje to za ekonomickú príležitosť pre San Francisco, odkiaľ v uplynulých mesiacoch odišli viaceré veľké spoločnosti.

 

Rozhodnutie Muska zostať v San Franciscu sa však nepáči časti miestnych obyvateľov. Spoločnosť totiž umiestnila veľké, jasne vysvietené "X" na strechu budovy svojho sídla na ulici Market Street. Susedia sa sťažujú, že logo svieti, pulzuje a bliká a dá sa napríklad ľahko pomýliť s policajnými majákmi. Niektorí z nich ho preto považujú za nebezpečné a aj nevkusné.

 

Úrad správy budov San Francisca začalo vyšetrovanie umiestnenia loga X na strechu budovy, keďže by mohlo porušovať platné mestské predpisy. Jeden z inšpektorov však uviedol, že predstavitelia spoločnosti X mu opakovane zamietli prístup na strechu budovy. Jeden zo zamestnancov platformy však poznamenal, že logo je len dočasné, informuje agentúra Reuters.

 

Elon Musk sa stal majiteľom X (Twitteru) vlani v októbri, keď ho kúpil za približne 44 miliárd dolárov. Táto sociálna sieť odvtedy prešla niekoľkými zmenami a zaznamenala viacero ťažkostí. Musk po príchode prepustil mnoho zamestnancov Twitteru vrátane takzvaných moderátorov obsahu, ktorí odstraňovali nenávistne ladené príspevky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies