Bratislava láka na očkovanie špeciálnou výhrou v lotérii

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 14:22 • 2 min
Bratislava láka na očkovanie špeciálnou výhrou v lotérii

BRATISLAVA - Bratislava od 9. júla láka na očkovanie záujemcov s možnosťou špeciálnej výhry. Tí, čo sa dajú očkovať, môžu vyhrať lístok na MHD v cene 199 eur.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cieľom je motivovať ľudí lotériou k očkovaniu, aby hlavné mesto dosiahlo kolektívnu imunitu. Primátor Matúš Vallo chce, aby sa dalo zaočkovať 75 % obyvateľov. "Spúšťame verejnú súťaž o ročné električenky," napísal Vallo na sociálnej sieti.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Zdravotníci vo Francúzsku sa budú očkovať povinne! Štát im už nedá na výber

 

"Počet nových prípadov covidu v Európe vzrástol minulý týždeň o 10 % a všetkým nám je dnes zrejmé, že tento trend bude pokračovať. Máme pred sebou už len pár týždňov, ktoré môžeme využiť na to, aby sme boli čo najviac pripravení, keď na nás tretia vlna udrie plnou silou," dodal Vallo.

 

Podľa Valla už dnes nikto nemôže povedať, že "covid je len chrípôčka. Jeho následky na zdraví, na životoch, aj na sociálnej situácii rodín už poznáme a nechceme si tým prejsť ešte raz". 

 

img

 

Princíp kolektívnej imunity podľa Valla spočíva v tom, že ak budeme mať dostatočný počet zaočkovaných, títo dokážu svojou imunitou ochrániť aj tých nezaočkovaných, lebo nebudú vhodné podmienky na komunitné šírenie vírusu. Podľa epidemiológov je na to potrebné, aby zaočkovaných bolo aspoň 75 %. 

 

Prečítajte si napríklad: WHO varuje vlády štátov, aby boli opatrné pri uvoľňovaní opatrení

 

Valla mrzí, že debata na Slovensku sa točí hlavne okolo toho, kto má platiť nezaočkovaným testy a o tom, že niekto tu vytvára dve skupiny občanov. "Dve skupiny občanov tu totiž vytvára vírus, nie my. Z pohľadu vírusu sú len zaočkovaní a nezaočkovaní, tí s imunitou a tí bez nej a je len na nás, do ktorej skupiny sa zaradíme," napísal.

 

img

 

Ako motiváciu pre tých, ktorí sa zaočkovať ešte len dajú a aj pre tých, ktorí už zaočkovaní sú je ponúknutá možnosť vyhrať ročnú električenku na verejnú dopravu v Bratislave v hodnote 199 EUR. "Každé dva týždne od 16.7., kedy sa uskutoční prvé žrebovanie, budeme žrebovať 15 výhercov z tých, ktorí sa oddnes zaregistrujú do súťaže na stránke," oznámil Vallo.

 

Na záver poprosil všetkých Bratislavčanov a Bratislavčanky, aby sa dali zaočkovať. "Najmä tí, ktorí so svojim rozhodnutím stále váhate a odkladáte ho. Vakcína vás bude naplno chrániť až niekoľko týždňov po druhej dávke a ak chcete čeliť vírusu s už získanou imunitou, neodkladajte svoje rozhodnutie ďalej. Ochránite tým nielen seba a svojich najbližších, ale svojím príspevkom ku kolektívnej imunite pomôžete aj svojmu mestu - aby sa život v Bratislave nezastavil ani počas tretej vlny, aby neskrachovali vaše obľúbené kaviarne, reštaurácie, kluby, obchody, či športoviská a aby sme sa aj naďalej mohli stretávať," uzavrel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies