Tri mrakodrapy v centre Istanbulu budú musieť zbúrať

NETKY.SK • 21 August 2014, 17:25 • 2 min
Tri mrakodrapy v centre Istanbulu budú musieť zbúrať

ISTANBUL - Najvyššia turecká súdna inštancia potvrdila rozhodnutie nižších sudov a nariadila zbúranie troch mrakodrapov v istanbulskej štvrti Zeytinburnu.

slovakia

left justify in out

Pre turecké médiá to v stredu potvrdil advokát Číhat Gökdemir, ktorý sa zasadzoval za likvidáciu budov od roku 2011. Na jeho slová sa odvoláva portál denníka Hürriyet Daily News. Súd tak podľa neho vyhovel sťažnostiam verejnosti, podľa ktorej trojica veží kazí panorámu historického centra mesta. Dostavané budovy, v ktorých už popredávali byty, sa totiž pri pohľade od úžiny Bospor nachádzajú za slávnymi stavbami ako sú Hagia Sofia či Modrá mešita. Ku kritikom stavieb s názvom OnaltiDokuz sa minulý rok pridal aj samotný premiér a súčasný novozvolený prezident Recep Erdogan. Podľa advokáta je rozhodnutie sudu konečné a záväzné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies