Trhovníci pozor: Colníci a daniari budú kontrolovať bločky!

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:05 • 2 min
Trhovníci pozor: Colníci a daniari budú kontrolovať bločky!

NITRA - Nitrianski colníci a daniari si počas nasledujúcich štyroch týždňov posvietia na obchodníkov na trhoviskách.

slovakia

left justify in out

Kontroly zamerajú najmä na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice, konkrétne na vydávanie bločkov.

 

Prevádzky na trhoviskách, bufety s občerstvením či stánky s rozličným tovarom majú podľa zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice povinnosť pri predaji tovaru vystavovať bloky z registračnej pokladne. „Blok je podnikateľ povinný vystaviť bez zbytočného odkladu po prijatí hotovosti. Colníci aj daniari počas nasledujúcich týždňov vykonajú stovky kontrolných nákupov na trhoviskách na území celého Nitrianskeho samosprávneho kraja s cieľom preveriť, či tak obchodníci robia,“ upozornil hovorca Colného úradu v Nitre Stanislav Pacher. Ako ďalej informoval, z doterajších kontrol medzi najčastejšie porušenie patrí nezaevidovanie tržby v pokladnici, nevydanie pokladničného dokladu alebo vydanie pokladničného dokladu, ktorý nespĺňa náležitosti zákona. „Kontroly sa tiež zamerajú aj na predávaný alkohol či tabak a tabakové výrobky. Predajcovia musia mať povolenie na predaj alkoholu, doklady o nadobudnutí a na fľašiach musia byť riadne kolkové známky. Colníci a daniari budú kontrolovať aj tabak a tabakové výrobky. Tie podľa zákona tiež musia byť riadne okolkované a musí byť vydokladovaný spôsob ich nadobudnutia, ktorým je doklad o kúpe,“ dodal Pacher.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies