Trh s kryptomenami mierne stagnuje: Ticho pred búrkou?

NETKY.SK • 8 Júl 2018, 20:30 • 2 min
Trh s kryptomenami mierne stagnuje: Ticho pred búrkou?

NEW YORK – Počas víkendu bolo na trhoch s kryptomenami pomerne ticho a väčšina z nich zaznamenala len mierny percentuálny rast alebo pokles. Celková trhová kapitalizácia však v noci na nedeľu nečakane vzrástla o približne 13 miliárd v priebehu necelých dvoch hodín na 279 miliárd USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

img

 

Bitcoin (BTC) sa aktuálne obchoduje za 6.800 USD, čo predstavuje nárast o 2,71% za posledných 24 hodín a 7% za posledný týždeň. Počas celého týždňa sa mu darí držať približne rovnakú hodnotu, čo mnohí odborníci pripisujú blížiacemu sa veľkému pohybu.

 

img

 

Druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie je na tom ešte trochu lepšie. Ethereum (ETH) sa aktuálne obchoduje za 492 USD, čo predstavuje nárast o 4,49% za posledných 24 hdín a takmer 9% za posledný týždeň.

 

img

 

Nerozhodnosť trhov odzrkadľovala kombinácia pozitívnych a negatívnych správ. Francúzsky vládny predstaviteľ Jean-Pierre Landau požiadal, aby krajina dala od krypta ruky preč, zatiaľ čo nemecké ministerstvo financií zaujalo miernejší postoj, keď vyhlásilo, že štátne digitálne meny sú spojené s rizikami, ktoré celkom dobre nie sú pochopené.

 

Naproti tomu sa objavili aj pozitívnejšie správy, keď burza Gemini, ktorá patrí bratom Winklevossovcom, najala riaditeľa informačného centra NYSE (New York Stock Exchange) Roberta Cornisha. Evan Cheng, ktorý doteraz pracoval pre Facebook ako riaditeľ inžinierstva, sa presunul na rovnakú pozíciu do blockchain tímu vrámci spoločnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies