Trénerovi Juventusu znížili trest o šesť mesiacov

NETKY.SK • 8 Október 2012, 13:53 • 2 min
Trénerovi Juventusu znížili trest o šesť mesiacov

Trénerovi Juventusu znížili trest o šesť mesiacov - Futbal TURÍN – Tréner Juventusu, Antonio Conte, sa bude môcť vráti k pomedzným čiaram už v decembri, keď mu skrátili 10 mesačný trest o šesť mesiacov. Talianska futbalová federácia (FIGC) v auguste pozas

slovakia

left justify in out

imgTURÍN – Tréner Juventusu, Antonio Conte, sa bude môcť vráti k pomedzným čiaram už v decembri, keď mu skrátili 10 mesačný trest o šesť mesiacov.

Talianska futbalová federácia (FIGC) v auguste pozastavila Contemu výkon funkcie na dobu 10 mesiacov pre jeho údajné zamlčanie dvoch prípadov ovplyvňovania zápasov počas svojho pôsobenia v klube Siena v Serii B v sezóne 2010/11.
Odvolanie sa k Spolkovému súdnemu dvoru bolo zamietnuté, ale Conteho právnici navrhli talianskemu Športovému arbitrážnemu súdu (TNAS), aby bol zbavený obvinenia, čo malo za následok zníženie trestu o šesť mesiacov. Conte bude môcť teda koučovať svojich zverencov z lavičky už v zápase Serie A proti Palermu, ktorý je na programe 9.decembra.

Podmienky pozastavenia funkcie Contemu umožňovali trénovať svojich hráčov počas týždňa, ale zakazovali mu činnosť počas zápasov na lavičke. Počas zápasov ho na lavičke zastupoval technický riaditeľ klubu, Massimo Carrera.
V septembri mu výbor FIFA rozšíril zákaz celosvetovo, čo Contemu zabránilo viesť svoj tím počas zápasov Ligy majstrov. 43-ročný tréner sa tak v Lige majstrov v tomto kalendárnom roku nepredstaví, keďže posledný tohtoročný zápas Juventusu v skupinovej fáze je na programe 5.decembra proti Šachťoru Doneck.

Tohtoročné letné rozsiahle vyšetrovanie stávkovania a ovplyvňovania zápasov sa celkove týkalo 45 ľudí a 13 klubov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies