Tréner Pep Guardiola: "Barca musí zostať hladná po úspechoch"

NETKY.SK • 30 September 2011, 22:20 • 2 min
Tréner Pep Guardiola: "Barca musí zostať hladná po úspechoch"

Tréner Pep Guardiola: "Barca musí zostať hladná po úspechoch"

slovakia

left justify in out

img

Tréner futbalistov FC Barcelona Pep Guardiola je zástancom porekadla, že hladný vlk je nebezpečnejší ako ten sýty. Renomovaný odborník z Nou Campu tým naznačil, že ak chce Barcelona ďalej získavať trofeje, musia mať jeho zverenci hlad po úspechu.
      Barcelona od začiatku sezóny nazbierala v Primera division tri víťazstvá a dve remízy, vďaka čomu stráca na vedúci Real Betis len jeden bod. Katalánsky gigant začal skupinovú fázu Ligy majstrov nešťastnou remízou 2:2 s milánskym AC, potom však už vyučoval v Minsku v zápase proti bieloruskému BATE Borisov (5:0).
      "Dúfam, že moji hráči sa neuspokoja a nestratia súťaživého ducha, ktorý napríklad mali v stredu, a ktorý je charakteristický pre tento tím už dlhší čas. Takýto duch som hľadal po celé roky," povedal Guardiola: "Máme to už trochu vžité. V tomto smere som si istý, že to hráči cítia. Nezáleží len na výsledku, či vyhráme alebo prehráme, ale vždy sa musíme snažiť hrať svoju hru."
      Bývalý stopér Barcelony Guardiola sa vyjadril aj na adresu hviezdneho Argentínčana Lionella Messiho, ktorý dal v Minsku dva góly a vyrovnal so 194 presnými zásahmi zápis legendárneho futbalistu a trénera so slovenskými koreňmi Ladislava Kubalu. Malý-veľký Juhoameričan tak stráca na absolútneho lídra Cesasa Rodrigueza už len 41 gólov.
      "Messi nedostihne Cesara jedine v prípade, že by odišiel z Barcelony. My však dúfame, že s nami zostane ešte veľa rokov. Ak v 24 rokoch niekto dokáže to, čo dokázal on, tak mu môžem len pogratulovať," citujú španielske média Guardiolu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies