Sedemnásťročný Talian zomrel po páde na cyklistických pretekoch

NETKY.SK • 23 Júl 2023, 14:00 • 2 min
Sedemnásťročný Talian zomrel po páde na cyklistických pretekoch

LINZ - Cyklistickým svetom otriasla ďalšia smutná udalosť.

slovakia

left justify in out

Na mládežníckych pretekoch UCI v rakúskom Linzi podľahol zraneniam po páde iba 17-ročný taliansky jazdec Jacopo Venzo. Tragédia sa stala len päť týždňov po tom, čo na podujatí Okolo Švajčiarska zomrel švajčiarsky profesionál Gino Mäder.

 

 

Tragický moment sa stal v piatkovej prvej etape juniorských pretekov, keď člen tímu Campana Imballaggi Geo&Tex Trentino spadol pri zjazde v ľavotočivej zákrute. Napriek rýchlej zdravotnej pomoci mladý Talian zomrel po prevoze vrtuľníkom do Keplerovej nemocnice v Linzi. O jeho úmrtí informoval taliansky tím v sobotu.

 

Organizátori podujatia v piatok etapu prerušili a po správe o úmrtí preteky okamžite zrušili. Na štarte bolo 140 cyklistov vo veku 17 až 19 rokov z Európy i zámoria. Informovala agentúra DPA. “So slzami v očiach a zničeným srdcom oznamujeme, že nás opustil náš juniorský reprezentant Jacopo Venzo. Chlapec sa stal obeťou ťažkého pádu počas zjazdu," informoval tím na sociálnej sieti. "Jacopo bol výnimočný mladý muž s veľkou budúcnosťou a preto to bolí ešte viac. Žiadame, aby bolo rešpektované súkromie rodiny, a ďakujeme všetkým, ktorí nám prejavili podporu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: twitter
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies