Tréner Hucko tvrdí: "MS 2022 v Katare budú na vysokej úrovni"

NETKY.SK • 3 December 2010, 12:26 • 2 min
Tréner Hucko tvrdí: "MS 2022 v Katare budú na vysokej úrovni"

Tréner Hucko tvrdí: "MS 2022 v Katare budú na vysokej úrovni"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový tréner Ivan Hucko je presvedčený, že MS 2022 v Katare budú na vysokej úrovni. Kouč pôsobiaci dlhé roky v arabských krajinách vidí jediný problém v návštevnosti.
      Hucka prekvapilo, že Katar pri štvrtkovom zurišskom hlasovaní uspel v konkurencii športových veľmocí, akými sú USA či Austrália. Bývalý asistent trénera reprezentácie Bahrajnu však tvrdí, že futbalový svet sa nemá čoho obávať. "Podľa môjho názoru budú MS v Katare na vyššej úrovni ako tohtoročný šampionát v JAR. Je to krajina s obrovskými možnosťami a kvalitnou infraštruktúrou. Štadióny budú určite splńať všetky požadované kritéria. Problémom môže byť jedine nižšia návštevnosť. Katar má dosť veľkú rozlohu, ale nepatrí medzi ľudnaté krajiny. Žije tam asi 1,5 miliónov obyvateľov, z toho drvivá väčšina je cudzincov, ktorí pracujú v rôznych oblastiach, ale nie všetci majú záujem o futbal," povedal pre TASR Hucko.
      Podľa slovenského trénera môže byť pre Katar veľkou výhodou, že už má skúsenosti s organizovaním významných športových podujatí. "V Katare už boli Ázijské hry, v januári sa tam uskutoční Ázijský pohár vo futbale. Dauha v posledných troch rokoch hostila tenisové MS WTA Tour a je pevnou súčasťou atletického kalendára," dodal Hucko, ktorý momentálne pôsobí v kuvajtskom prvoligovom klube Kazma.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies