Tréner ho musí priväzovať na reťaz: Jacob Mikula chce bojovať s najlepšími, má ideálnu príležitosť

NETKY.SK • 28 Marec 2023, 20:0 • 2 min
Tréner ho musí priväzovať na reťaz: Jacob Mikula chce bojovať s najlepšími, má ideálnu príležitosť

Slovenská nádej postojovej scény Jacob Mikula mieri do ďalšieho zápasu. Každým súbojom ukazuje veľké zlepšenia a jeho posledný duel je toho dôkazom, keď pár sekúnd pred koncom knokautoval Petra Štangu brutálnym kolenom na spodok.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Teraz pôjde ešte o úroveň vyššie a brúsi si zuby na skúseného českého strikera Matěja Nusku. Duel prebehne na turnaji RFA 9 v Prievidzi a lístky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

 

Prechádzky po Bratislave

Doba, keď bojovníci boli len z vrstiev chuligánov a pouličných bitkárov, je dávno preč. Skromný a úctivý Bratislavčan sa mení na zviera, až keď sa zavrú dvere klietky. Mimo nej by málokto o ňom povedal, že robí bojové umenia. “Väčšinu času, keď mám voľno, tak som doma. Buď papám veľa jedla a pozerám zápasy alebo sa prechádzam po krásnej staromestskej Bratislave,” povedal o svojom živote mimo bojových športov.

Keď mám po zápase a mám dlhšie voľno, tak sem tam nejaké odtrhnutie z reťaze tam je. Ale to ma tréner vždy priviaže naspäť, keď už je čas na prácu,” s úsmevom povedal o svojom trénerovi Igorovi Danišovi. “Rád ešte cestujem a spoznávam nové miesta,” doplnil.

img

 

Dva náročné zápasy a otočka v posledných sekundách

V rámci organizácie RFA sa Jacob Mikula predstavil v boji dvakrát. Prvý zápas mal proti výrazne favorizovanému Jakubovi Kroftovi, ktorý sa ale na víťazstvo poriadne natrápil. Ani na turnaji RFA 4 to s Mikulom nevyzeralo najlepšie, no 15 sekúnd pred koncom už bodovo prehratého zápasu vytiahol pekelné koleno na spodok rebier Petra Štangu. Ten sa už z počítania zotaviť nedokázal a Mikula zaknihoval famózny obrat.

Zásluhy dáva hlavne svojmu tímu: “Mám za sebou brutálny tím, ktorý beriem ako rodinu. Drinu, ktorú podstupujem, a peklo, ktoré mi vytvára môj tréner Igor Daniš na tréningoch, mi nikto nezoberie. Som mu veľmi vďačný za to všetko, čo pre mňa a pre náš tím robí,” vyzdvihol prácu jeho tímu, vďaka ktorému robí každým zápasom veľký progres.

img

 

Len proti tým najlepším

Mladý a dravý reprezentant bratislavskej Octagon Fighting Academy sa chce dopracovať až na samotný vrchol. “Mám ambície porovnávať sa a porážať najlepších. Nielen tu u nás, ale všade na svete,” prezradil svoje ciele do budúcna. Šancu ukázať sa proti kvalitnému súperovi bude mať už na turnaji RFA 9 v Prievidzi. Aj keď bude galavečer zameraný predovšetkým na EUROGOLD pyramídu o 30 000 eur, počas turnaja sa odohrajú aj zápasy pod pravidlami Real Fight.

Jeho súperom bude Matěj Nuska, ktorý je papierovým favoritom tohto stretnutia. “Svojho súpera hodnotím ako kvalitného a skúseného borca. Zápas s ním ma posunie zase o level vyššie,” zhodnotil kvality Matěja Nusku.

Jacoba neradno podceňovať a ani v posledných sekundách zápasu ešte nie je definitívne rozhodnuté. Práve podcenenia sa nesmie dopustiť jeho súper, ktorý by na to mohol kruto doplatiť. Nuska má skóre 26-11 a z tohto hľadiska je od Mikulu výrazne skúsenejší.
img

Ich vzájomný duel prebehne už 22. apríla v Prievidzi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona