Polícia identifikovala muža podozrivého z podpaľačského útoku v Kjóte

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 14:43 • 2 min
Polícia identifikovala muža podozrivého z podpaľačského útoku v Kjóte

TOKIO - Japonská polícia zverejnila meno muža podozrivého z podpaľačského útoku na štúdio animovaného filmu v japonskom meste Kjóto.

slovakia

left justify in out

Šindži Aoba sa podľa polície momentálne nachádza v nemocnici, kde sa lieči z popálenín. Je pod dohľadom polície a čaká ho vypočúvanie.

Štvrtkový požiar v kjótskom štúdiu si vyžiadal najmenej 33 mŕtvych a desiatky zranených. Išlo o jednu z najhorších takýchto tragédií v Japonsku za posledné roky.

 

 

Aoba sa počas zatýkania podľa svedkov sťažoval, že mu spoločnosť ukradla jeho nápady. Polícia uviedla, že budovu polial benzínom a zapálil, pričom kričal: "Zomrite!". Väzby útočníka na štúdio však zatiaľ nie sú známe.

 


V budove sa v čase útok nachádzalo okolo 70 ľudí, z ktorých približne 36 previezli do nemocnice. V piatok sa pred štúdiom zišli desiatky ľudí, aby si uctili obete a položili tam kvety.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona