Tréner Bieloruska Kondratiev: Slováci môžu byť čiernym koňom

NETKY.SK • 24 Február 2014, 16:54 • 2 min
Tréner Bieloruska Kondratiev: Slováci môžu byť čiernym koňom

BRATISLAVA - Španieli sú jednoznační favoriti kvalifikačnej C-skupiny, zdôraznil Georgij Kondratiev.

slovakia

left justify in out

Slovenská futbalová reprezentácia by mohla byť spolu s macedónskym výberom čiernym koňom C-skupiny kvalifikácie o postup na záverečný turnaj majstrovstiev Európy 2016 do Francúzska. Myslí si to tréner bieloruského národného tímu Georgij Kondratiev. Nedeľňajší žreb v Palais des Congres Acropolis v Nice rozhodol o tom, že futbalisti Slovenska sa v kvalifikačných bojoch stretnú v "céčku" so Španielskom, Ukrajinou, Bieloruskom, Macedónskom a Luxemburskom.

 

"Španieli sú jednoznační favoriti. Aj keď som si neželal, aby sme hrali proti tímom z ostatnej kvalifikácie na majstrovstvá sveta, nie som sklamaný z toho, že opäť nastúpime proti nim. Ukrajina má veľkú silu, Slovensko a Macedónsko by mohli byť čiernymi koňmi skupiny," citoval bieloruského kormidelníka portál macedonianfootball.com. 


"Žreb mohol z nášho pohľadu dopadnúť lepšie i horšie, akceptujeme to tak, ako to je. Ak zabojujeme v každom zápase, bude to v poriadku," vyhlásil Kondratiev a dodal: "Proti Luxembursku sme odohrali niekoľko zlých stretnutí, ale nerobí mi to starosti. Musíme rešpektovať každého súpera a vždy ísť na ihrisko s pocitom, že je to posledný raz. Verím, že uspejeme. Najdôležitejšie bude, aby tomu uverili aj hráči." 


Kouč Luxemburska Luc Holtz sa teší na súboje so Španielmi. "Dva zápasy s trojnásobnými európskymi šampiónmi budú pre nás mimoriadny zážitok," skonštatoval Holtz. "Život nie je prechádzka, platí to aj o takýchto žreboch. Budeme však hrať aj proti tímom, ktoré sme v minulosti zdolali. Uvidíme, čo môžeme dosiahnuť tentoraz. Nechcem robiť predpovede ani stanoviť ciele, koľko bodov by sme mali získať. Dôležitejšie pre nás je naďalej rásť ako tím. Ak sa nám to podarí, som si istý, že získame aj body," dodal 44-ročný luxemburský kouč. 

 

Na kontinentálny šampionát sa prvýkrát v histórii prebojuje až 24 tímov, čo je nárast o osem v porovnaní s ME 2012. O účasť na majstrovstvách Európy v "krajine galského kohúta" sa pokúsi rekordných 53 krajín. Premiérovo sa v kvalifikácii predstaví Gibraltár, Francúzsko ako usporiadateľ záverečného turnaja má istotu účasti. Kvalifikácia ME 2016 do Francúzska je rozložená od septembra 2014 až do novembra 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies