Trať Okolo Domaše dnes brázdi takmer 1000 nadšencov rekreačnej cyklistiky

NETKY.SK • 7 Júl 2012, 13:58 • 2 min
Trať Okolo Domaše dnes brázdi takmer 1000 nadšencov rekreačnej cyklistiky

Trať Okolo Domaše dnes brázdi takmer 1000 nadšencov rekreačnej cyklistiky - Cestovanie Máme dnes účastníkov prezentovaných z celého Slovenska. Najvzdialenejší sú z Floridy.

slovakia

left justify in out

img

 "Máme dnes účastníkov prezentovaných z celého Slovenska. Najvzdialenejší sú z Floridy. Dvaja Američania sa nám prišli ráno prezentovať, takže ukážeme aj Floriďanom, že aj Domaša je pekná."

Takmer tisícka priaznivcov cyklistiky vyrazila dnes dopoludnia z rekreačného strediska Dobrá v okrese Vranov nad Topľou na 40-kilometrový okruh okolo vodnej nádrže Domaša. Na piaty ročník tradičnej "tour" pricestovali ľudia z domova aj zo zahraničia. Podujatie Okolo Domaše vzniklo na podnet štyroch priateľov, ktorí si pred niekoľkými rokmi zaumienili propagovať cyklistický okruh po brehoch vodnej nádrže vo vzťahu k verejnosti. "Na prvý ročník našej akcie prišlo 95 ľudí, dnes sa počet účastníkov priblížil k tisícke," informoval TASR Martin Pipa z organizačného tímu podujatia. Štartovné pole v Dobrej dnes dopoludnia zaplnili stovky ľudí v športovom oblečení s bicyklami vybavenými registračnými číslami. Aj keď pôsobili na prvý pohľad ako pretekári známej "tour", na Domašu už tradične súťažiť neprišli. "Naše podujatie sa nekoná na čas, je pohodové. Jeho podtitulom je osem tibeťanov, čo predstavuje osem stredísk či zastavení v jednotlivých lokalitách Domaše," uviedol Pipa s tým, že pri každom z nich si môžu cyklisti oddýchnuť a občerstviť sa chladeným nápojom. Do dnešnej akcie na Domaši sa zapojili škôlkari, tínedžeri spolu so svojimi rodičmi, ale aj aktívni seniori. Najstarší cyklista na trati má 79 rokov. Brehy vodárenskej nádrže brázdi na bicykli z roku 1934 aj vodník v kurióznom odeve. Najdlhšiu cestu na dnešné podujatie merali spomedzi všetkých jeho účastníkov dvaja Američania z Floridy. Na všetkých cyklistov čaká dnes po návrate do strediska Dobrá guláš. Podujatie bude pokračovať popoludní vystúpením viacerých hudobných interpretov a žrebovaním tomboly o hodnotné ceny. Hlavnou hviezdou "hudobného" večera bude skupina Vidiek.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies