Traja mŕtvi, 8 nezvestných po lavíne v štáte Washington

NETKY.SK • 20 Február 2012, 08:43 • 2 min
Traja mŕtvi, 8 nezvestných po lavíne v štáte Washington

Traja mŕtvi, 8 nezvestných po lavíne v štáte Washington - Svet Najmenej traja ľudia zahynuli a osem je nezvestných v dôsledku pádu lavíny, ku ktorému došlo v nedeľu neďaleko obľúbeného lyžiarskeho strediska Stevens Pass v americkom štáte Washington. Podľa

slovakia

left justify in out

img

Najmenej traja ľudia zahynuli a osem je nezvestných v dôsledku pádu lavíny, ku ktorému došlo v nedeľu neďaleko obľúbeného lyžiarskeho strediska Stevens Pass v americkom štáte Washington.
      Podľa úradu miestneho šerifa došlo k nešťastiu v ťažko prístupnej oblasti v blízkosti strediska ležiaceho v Kaskádových vrchoch. Parametre lavíny zatiaľ nie sú známe.
      Miestne centrum pre počasie a lavíny vydalo v nedeľu varovanie pred vysokým lavínovým nebezpečenstvom pre oblasti v nadmorskej výške nad 1500 metrov, ktoré je vyvolané teplejším počasím.
      V čase nešťastia bol v lyžiarskom stredisku mráz mínus štyri stupne Celzia, vial slabý vietor a viditeľnosť bola dobrá.
      Počas tejto zimnej sezóny sa v horách v štáte Washington stratili v zlom počasí štyria ľudia. Na celom západe USA si lavíny vyžiadali do 16. februára 13 obetí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies