Tragická nehoda vo Švajčiarsku: Pri zrážke mikrobusu s rýchlikom zahynuli izraelskí turisti!

NETKY.SK • 11 August 2014, 17:02 • 2 min
Tragická nehoda vo Švajčiarsku: Pri zrážke mikrobusu s rýchlikom zahynuli izraelskí turisti!

LUZERN/WOLFENSCHIESSEN - Traja izraelskí turisti zahynuli a ďalších päť osôb utrpelo ťažké zranenia, keď sa dnes na nechránenom železničnom priecestí pri švajčiarskom Wolfenschiessene, asi 20 km južne od Luzernu, zrazil mikrobus s rýchlikom smerujúcim z Luzernu do Engelebergu.

slovakia

left justify in out

V prenajatom motorovom vozidle cestovali štyri manželské páry z Izraela a pravdepodobne smerovali do jednej z turistických destinácií regiónu. 
     

Informácie priniesli internetové vydanie denníka Blick a tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.
     

Ani orgány prokuratúry dnes zatiaľ nezverejnili, či je medzi obeťami aj vodič mikrobusu. Nikto z cestujúcich rýchliku, ani zo železničiarskeho personálu zranenia neutrpel.
     

Zatiaľ zostáva nezodpovedanou otázkou, prečo mikrobus z komunikácie smerujúcej paralelne so železničnou traťou zahol na priecestie. Nepotvrdené úvahy však pripomínajú neďaleké vodopády ako možný cieľ izraelských cestovateľov.
     

Prácu záchranárov, ktorých doplňali na mieste kolízie aj posádky dvoch vrtuľníkov, piatich sanitiek a tímy desiatich hasičských útvarov, značne sťažovala skutočnosť, že poškodení z mikrobusu zostali zakliesnení vo vraku vozidla.
     

Na priecestiach, ktorých je v lokalite viacero, došlo už v minulosti opakovane k dopravným nehodám. Naposledy 21. júla tu na inom z nich došlo ku kolízii vlakovej súpravy a vozidla typu Mercedes z Nemecka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies