Na Záhorí potvrdili vtáčiu chrípku

NETKY.SK • 13 Január 2022, 11:57 • 2 min
Na Záhorí potvrdili vtáčiu chrípku

MALACKY – Na Záhorí bol potvrdený výskyt vtáčej chrípky. Informuje o tom mesto Malacky na svojom webe. „Vírus H5N1 identifikovali zo vzorky uhynutej labute na vodnej ploche štrkoviska rekreačnej oblasti Rudava – Malé Leváre,“ spresnila samospráva.

slovakia

left justify in out

Upozornenie šíria aj obce v Malackom okrese. Vyzývajú chovateľov, aby nahlásili počty prostredníctvom kontaktných adries  uvedených na internetovej stránke mesta. Upozorňujú tiež, že v prípade spozorovania akýchkoľvek príznakov vtáčej chrípky, napríklad poklesu príjmu krmiva alebo vody, poklesu produkcie vajec či úmrtnosti, je potrebné informovať Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu (RVPS) Senec.

 

img

 

„Medzi ďalšie povinnosti chovateľov patrí dezinfekcia a zamedzenie kontaktu chovaného vtáctva s voľne žijúcimi vtákmi i zákaz premiestňovať vtáctvo chované v zajatí či manipulácie s použitou podstielkou a hnojom bez povolenia RVPS,“ pripomínajú samosprávy. Prípady vtáčej chrípky sa vyskytli a potvrdili taktiež v okrese Nové Zámky.

 

Možno vás zaujme: Prebieha vyšetrovanie nákladného vlaku, ktorý prešiel z Košíc do Maďarska bez rušňovodiča



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona